• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mondo

14.05.2023

09:50

MILOŠEVIĆ DOBIJA SPOMENIK U MOSKVI! Rusi objavili fotografiju skulpture bivšeg predsednika! "U ruci drži..."

AP/Pixabay

Vesti

MILOŠEVIĆ DOBIJA SPOMENIK U MOSKVI! Rusi objavili fotografiju skulpture bivšeg predsednika! "U ruci drži..."

Podeli vest

Ruski mediji su ovih dana objavili vest da će u Moskvi, na Trgu Evrope, koji je u širem centru ruske prestonice, biti postavljen spomenik pokojnom srpskom predsedniku Slobodanu Miloševiću.

Spomenik dva metra visok napravio je naš vajar Dragan Radenović koji je priznat i cenjen i u Rusiji jer je član Ruske akademije umetnosti.

Ugledni moskovski profesor dr Marat Baširov je kazao da je Slobodan Milošević odavno predvideo i rekao šta Zapad namerava da uradi "ostatku sveta", a to se vidi na primeru Ukrajine.

Baširov je ruskim novinarima rekao da bi spomenik Miloševiću a mogao da bude postavljen baš na trgu u blizini Kijevske železničke stanice Moskvi, odakle su decenijama dolazili i odlazili vozovi za Beograd.

 

 

Lider ruskih bajkera "Noćni vukovi", Aleksandar Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, izjavio je da su oni spremni da pomognu da se Miloševićeva skulptura preveze u Moskvu i postavi.

- Učinićemo sve što treba da se spomenik transportuje i postavi u Moskvi  jer je Milošević bio junak i heroj koji je dao život za Srbiju - rekao je Zaldastanov.

Ruski mediji pišu da su pre dve godine postojale inicijative da se spomenik Miloševiću postavi u Beogradu, ali se ova ideja nije ostvarila. Inače, o mestu gde će biti postavljen spomenik konačnu reč daće nadležni u ruskoj prestonici. Ukoliko on zaista bude postavljen na Trgu Evrope, biće to veliko priznanje pokojnom srpskom predsedniku. O postavljanju spomenika, međutim, u Ambasadi Srbije u Moskvi zasada nemaju informacija.

Ruski sajt "Carigrad" objavio je fotografiju Miloševićeve skulpture, koja, po zamisli vajara Dragana Radenovića, drži masku u ruci po ugledu na lice sa slike Edvarda Munka "Krik". 

U tekstu na ovom sajtu se kaže da je odbrana Slobodana Miloševića bila upozorenje Rusima, Belorusima i Ukrajincima o dvoličnosti Zapada. Ističe se da bi spomenik Miloševiću u Moskvi bio prvi takav jer ga nema ni u zemlji gde je rođen i gde je bio predsednik. Podseća se da suđenje u Hagu nije bilo završeno jer je pre njegovog okončanja Milošević preminuo u ćeliji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav

pre 11 meseci

Вечна слава српском хероју Слободану Милошевићу!

zorica

pre 10 meseci

bravo, ovako se čuva istorija i poštuju vrednosti

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija