• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

15.05.2023

07:46

"NEKO U KUHINJI, A NEKO NA BALKONU!" ERDOGAN ISPROZIVAO PROTIVNIKA! Vatreni govor lidera Turske, počela kampanja za drugi krug!

Tanjug/AP

Vesti

"NEKO U KUHINJI, A NEKO NA BALKONU!" ERDOGAN ISPROZIVAO PROTIVNIKA! Vatreni govor lidera Turske, počela kampanja za drugi krug!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obratio se svojim pristalicama sa balkona sedišta svoje stranke AKP u Ankari oko 1 sat posle ponoći, a govor je započeo ljubavnom pesmom.

On je svoj govor započeo rečima „neko je u kuhinji, a mi na balkonu“, misleći na svog glavnog protivkandidata Kemala Kiličdaroglua, koji je tokom predizborne kampanje objavljivao video snimke iz svoje skromne kuhinje.

- Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo. Još ne znamo konačne zvanične rezultate, čekamo deklaraciju volje našeg naroda. Dok čekamo rezultate, odlučio sam da unapred održim tradicionalni govor sa balkona - rekao je Erdogan.

BBC prenosi da je to bila jasna sugestija da je Erdogan, iako nije uspeo da pobedi u prvom krugu izbora, veruje da će pobediti u drugom.

Već je krenuo u kampanju za drugi krug

- Naš narod je odlučio. Ne trebaju nam novi izgovori. Videćemo volju našeg naroda kada budemo videli konačne rezultate - dodao je on.

Podsetimo, Erdogan je sa istog balkona održao i govor na ranijim izborima, na kojima je ubedljivije pobedio. BBC prenosi da se čini da Erdogan vodi kampanju za drugi krug sa balkona, koristeći činjenicu da je dobio više glasova od svog rivala u prvom krugu.

On je pozvao zvaničnike svoje stranke, AKP, da nastave da prate prebrojavanje preostalih glasova.

- Ne znamo da li su izbori odlučeni u prvom krugu. Ako naša nacija odluči da ide u drugi krug, mi ćemo to poštovati. Ali verujemo da ćemo ovaj krug završiti sa više od 50 odsto glasova. ima još glasova za prebrojavanje - rekao je Erdogan u trenutku kada je prebrojano nešto više od 90 odsto glasačkih listića.

Zahvalio je svojim biračima na većini koju su dali tzv Narodna koalicija u turskom parlamentu. To se radi u koaliciji koja uključuje njegovu AKP, ultranacionalističku MHP i nekoliko nacionalističkih i islamističkih partija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija