• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/klix

18.05.2023

09:49

(VIDEO) SNIMILI UNIŠTAVANJE PATRIOTA?! BLOGERI NAVUKLI BES KIJEVSKOG REŽIMA! Uhapšeni zbog otkrivanja položaja PVO, preti im višegodišnja robija!

Printscreen Telegram

Vesti

(VIDEO) SNIMILI UNIŠTAVANJE PATRIOTA?! BLOGERI NAVUKLI BES KIJEVSKOG REŽIMA! Uhapšeni zbog otkrivanja položaja PVO, preti im višegodišnja robija!

Podeli vest

Šestorici ukrajinskih blogera preti kazna do osam godina zatvora nakon što su identifikovani kao ljudi koji stoje iza video zapisa i fotografija snaga protivvazdušne odbrane zemlje koje su se pojavile na internetu.

Pojedinci su "nezakonito širili" informacije o radu trupa tokom "masovnog ruskog napada na Kijev" u ranim jutarnjim satima 16. maja, saopštila je ukrajinska služba sigurnosti, prenosi Skaj njuz.

Oni su zabeležili i rezultate poraza ruskih krstarećih i balističkih projektila, za koje je vlast rekla da bi "mogli da otkriju položaj" snaga.

"U nekoliko minuta ove video snimke su preuzeli brojni Telegram kanali i ruske propagandne kuće. Među njima su i internet resursi koje kontrolišu specijalne službe zemlje agresora", dodali su iz vlasti.

Od početka rata nezakonito je objavljivanje fotografija, video zapisa i informacija o aktivnostima odbrambenih snaga.

U toku su "sveobuhvatne mere" na utvrđivanju okolnosti zločina, a počiniocima preti kazna do osam godina zatvora, ako budu proglašeni krivima, saopštila je služba bezbednosti.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u napadu na Kijev u kojem su korišćene rakete "kindžal" uništen multifunkcionalni radar ukrajinskih snaga i pet lansera PVO sistema "patriot".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 11 meseci

Eksplozija nimalo ravna nečemu što ima skoro 500 kg eksploziva pod jeda a pod dva više liči na pogodak raketom oz PZO sistema nego udar hipersonične rakete :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija