• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

18.05.2023

14:27

SVET SE MENJA IZ KORENA! MMF, SVETSKA BANKA, FED.. SVE ĆE NESTATI?! Zastrašujuće predviđanje američkog investitora!

Pixabay

Vesti

SVET SE MENJA IZ KORENA! MMF, SVETSKA BANKA, FED.. SVE ĆE NESTATI?! Zastrašujuće predviđanje američkog investitora!

Podeli vest

Poznati američki investitor Džim Rodžers predviđa da će u budućnosti nestati Međunarodni monetarni fond (MMF), Svetska banka i Federalne rezerve SAD.

- Koliko ja mogu da vidim, oni nikada ne daju tačne procene. A oni koji uvek greše na kraju nestanu - kazao je Rodžers za Sputnjik, komentarišući budućnost MMF-a i Svetske banke.

Po njegovim rečima, ako se pogledaju stari godišnji izveštaji MMF-a mogu se naći pozitivne procene organizacije za neke države, „a onda ta zemlja za pet godina bankrotira“.

Pored toga, investitor je doveo u pitanje i budućnost američkih Federalnih rezervi.

- U istoriji SAD postojale su tri centralne banke. Prve dve su nestale jer su pravile mnogo grešaka. Ova današnja takođe često greši, zato će na kraju pasti u zaborav - smatra Rodžers.

Istovremeno je naglasio da MMF i Svetska banka „neće tako jednostavno nestati u trenutku“ jer imaju veliku težinu u svetu.

- Bankari ih vole jer mnogi ljudi zarađuju veliki novac od MMF-a i Svetske banke, veliki broj birokrata se odlično snašao, zarađuju mnogo novca. Zato će biti potrebno vreme, ali će na kraju nestati jer nastavljaju da prave greške - navodi Rodžers.

Istovremeno, on prognozira krah banaka i u Evropi i Japanu.

- Više banaka će propasti, ne samo u SAD, nego u mnogim zemljama – u Japanu, Evropi, mnogo gde. Videćete kako banke propadaju zbog čega će sledeća recesija biti strašna - ocenjuje investitor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija