• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

20.05.2023

12:53

KOLOSALNI RIZIK! NEKA SE SPREMI ZAPAD! Rusija reagovala na najavu slanja lovaca F-16 u Ukrajinu! "Imamo sva sredstva.."

Ap/Fotoilustracija

Vesti

KOLOSALNI RIZIK! NEKA SE SPREMI ZAPAD! Rusija reagovala na najavu slanja lovaca F-16 u Ukrajinu! "Imamo sva sredstva.."

Podeli vest

Zapadne zemlje će se izložiti „kolosalnom riziku“ ako isporuče Ukrajini borbene avione F-16, citirala je danas ruska novinska agencija TASS zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška.

Gruško je odgovarao na pitanje o implikacijama slanja mlaznih aviona, koje Ukrajina traži od zemalja članica NATO-a.

Kijev još uvek nije obezbedio obećanje da će poslati avione, ali je američki predsednik Džo Bajden juče rekao liderima G7 da Vašington podržava programe za obuku ukrajinskih pilota za avione F-16, rekli su visoki američki zvaničnici.

„Zapadne zemlje eskaliraju“

- Vidimo da se zapadne zemlje i dalje pridržavaju scenarija eskalacije. To podrazumeva kolosalne rizike za njih same. U svakom slučaju, to će biti uzeto u obzir u svim našim planovima i imamo sva sredstva neophodna da ostvarimo ciljeve koje smo sebi zacrtali - dodao je on.

Podsetimo, Sjedinjene Države i njihovi saveznici će, pošto se ukrajinski piloti obuče da upravljaju avionima F-16 u narednim mesecima, odlučiti ko će ove letelice isporučiti Kijevu i u kojoj količini, rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejk Saliven.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 10 meseci

Koji je to puta već? Prvo je bilo ako dođe topništvo.došlo rusi ništa onda ako dođu HIMARS-i.došli rusi ništa.pa ako dođu patrioti.došli,rusi ništa pa ako dođe streljivo sa osiromašenim uranom.došlo rusi ništa,pa ako dođu rakete dometa 300 km,došle rusi ništa :D neka više ne prijete

Goran

pre 10 meseci

@ pax orion: црко да Бог да више ти и твоји коментари говнаре један. И Богу и народу си више досадио

Djordje

pre 10 meseci

Dakle umetnost je napisati tekst,a nista ne reci u njemu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija