• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

20.05.2023

19:56

ZELENSKI U HIROŠIMU STIGAO FRANCUSKIM AVIONOM! (VIDEO)

youtube.com/printscreen

Vesti

ZELENSKI U HIROŠIMU STIGAO FRANCUSKIM AVIONOM! (VIDEO)

Podeli vest

Dok je avion u kojem je bio Vladimir Zelenski danas sleteo u japanski grad Hirošimu, kamere su zumirale letelicu - vojni avion sa oznakama francuske vlade.

Od ruske specijalne operacije na Ukrajinu, diplomatski potezi francuskog predsednika Emanuela Makrona povremeno su ljutili neke od njegovih saveznika i podstakli ih da budu oprezni prema njegovim namerama, uprkos tome što Pariz pruža značajnu vojnu i finansijsku pomoć Ukrajini.

Ali kada je Zelenski u petak sleteo u Džedu, gde je u francuskom Erbasu prisustvovao sastanku Arapske lige, za Makrona je to bio uspeh. Francuski zvaničnici kažu da se ideja da se ukrajinski lider dovede na sastanak lidera G7 rodila nekoliko nedelja nakon prvih razgovora sa japanskim domaćinima.

- Ukrajinci su zatražili da francuska vojska preveze predsednika Zelenskog na samit - rekao je zvaničnik blizak francuskom predsedniku, dodajući da je konačna odluka doneta u sredu. Ukrajinska delegacija je čekala na poljskoj granici pre nego što se ukrcala u francuski avion za Džedu.

Učešćem na sastanku članica G7, Zelenski je želeo da dopre do onih zemalja koje su ostale po strani kada je reč o sukobu u Ukrajini. Francuski zvaničnici ističu da to nije prvi put da je Pariz uskočio i ponudio avion Zelenskom.

U februaru, posle sastanka na samitu šefova evropskih država, ukrajinski predsednik je prevezen iz Brisela u Poljsku Falconom, avionom francuske vlade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MAESTRO

pre 10 meseci

ma jasta na racun francuskih gradjana ..sve je dzabaka

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija