• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

21.05.2023

11:47

VELEOBRT! Kriv je prevodilac?! ŠTA JE ZELENSKI REKAO O PADU BAHMUTA? (VIDEO)

EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT -- MANDATORY CREDIT: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE --

Vesti

VELEOBRT! Kriv je prevodilac?! ŠTA JE ZELENSKI REKAO O PADU BAHMUTA? (VIDEO)

Podeli vest

Sergij Nikiforov, portparol ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, negirao je na Fejsbuku da je šef države tokom obraćanja medijima na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi priznao pad Bahmuta.

Po Nikiforovu, novinar je poručio Zelenskom da "Rusi kažu da su zauzeli Bahmut", na šta je predsednik Ukrajine odgovorio sa "mislim da nisu".

Nikiforov tvrdi da je do nesporazuma došlo zbog lošeg prevoda i poručio da Zelenski nije potvrdio da su oružane snage Ukrajine izgubile kontrolu nad gradom u Donjeckoj oblasti.

S druge strane, Rojters i AP su preneli da je Zelenski potvrdio da je Rusija preuzela kontrolu nad Bahmutom, posle žestoke borbe za taj grad koja je trajala osam meseci i koju su vodili ruska privatna paravojna organizacija "Vagner grupa" uz podršku ruske vojske.

Prema AP, Zelenski je kazao da veruje da je Ukrajina izgubila taj grad, ali je dodao da "tamo nije ništa ostalo" i da su Rusi "sve uništili".

 

 

U delu za koji Nikiforov tvrdi da je pogrešno preveden, Zelenski je, po AP, na pitanje da li je Bahmut i dalje pod kontrolom Kijeva odgovorio sa "mislim da nije".

- Danas je Bahmut samo u našim srcima - kazao je Zelenski i dodao da "tamo nema ničega".

 

 

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je strateški važan Bahmut "oslobođen", nakon čega je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao vagnerovcima i pripadnicima ruske vojske na zauzimanju tog ukrajinskog grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kirta

pre 11 meseci

Izvucite ruske vojnike odtamo,Bacite tamo atomsku i ko je ostao će crknuti,i evo bahmut je pao

Rade R

pre 11 meseci

Koga je briga šta je rekao ovaj debil koji glumi predsednika Ukrajine!

EKOBAR OSUO PALJBU PO KURTIJU!
Politika

EKOBAR OSUO PALJBU PO KURTIJU!

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da SAD očekuju od Prištine da što pre obezbedi svoju verziju statuta Zajednice srpskih opština.

20.05.2023

21:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija