• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.05.2023

15:46

NATO LOVCI F16 MUNJEVITO BI MOGLI DA PROMENE IGRU, BAJDEN SE IGRA VATROM! Američki predsednik "veruje" Zelenskom i preti Moskvi: OSETIĆETE!

EPA

Vesti

NATO LOVCI F16 MUNJEVITO BI MOGLI DA PROMENE IGRU, BAJDEN SE IGRA VATROM! Američki predsednik "veruje" Zelenskom i preti Moskvi: OSETIĆETE!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je dobio uveravanje od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da borbeni avioni F-16 koji će biti isporučeni Kijevu neće napasti rusku teritoriju.

 

Bajden je dao zeleno svetlo drugim savezničkim zemljama da Ukrajini isporuče borbene avione američke proizvodnje koje Kijev dugo traži.

Na pitanje novinara kako može da bude siguran da dozvola SAD evropskim zemljama da daju Ukrajini F-16 neće eskalirati rat, Bajden je odgovorio da mu je Zelenski dao "uveravanje" da se "F-16 neće koristiti za napad na geografski rusku teritoriju".

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je jutros paravojnoj grupi Vagner i ruskim snagama na zauzimanju Bahmuta, ali je Zelenski kasnije izjavio da grad nije pod ruskom "okupacijom".

On je takođe rekao da će Rusija "osetiti" kontraofanzivu Ukrajine, kao i da je uveren da će Kijev dobiti lovce F-16.

Zapadne zemlje će se izložiti „kolosalnom riziku“ ako isporuče Ukrajini borbene avione F-16, citirala je ruska novinska agencija TASS zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška.

- Vidimo da se zapadne zemlje i dalje pridržavaju scenarija eskalacije. To podrazumeva kolosalne rizike za njih same. U svakom slučaju, to će biti uzeto u obzir u svim našim planovima i imamo sva sredstva neophodna da ostvarimo ciljeve koje smo sebi zacrtali - rekao je Gruško.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija