• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/klix

23.05.2023

07:49

(VIDEO) OPŠTA PANIKA U KREMLJU! NUKLEARNI OBJEKAT NA UDARU DIVERZANATA?! Kijev tvrdi da je evakuacija već počela! "Hitno preduzimaju mere..."

Printscreen Twitter/Deep State

Vesti

(VIDEO) OPŠTA PANIKA U KREMLJU! NUKLEARNI OBJEKAT NA UDARU DIVERZANATA?! Kijev tvrdi da je evakuacija već počela! "Hitno preduzimaju mere..."

Podeli vest

Nakon što su formacije Legije Sloboda za Rusiju i Ruskog dobrovoljačkog korpusa izvršile upad, ruski zvaničnici su organizovali evakuaciju skladišta nuklearne municije Belgorod-22 u Belgorodskoj oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, tvrdi Andrij Jusov, portparol Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane (GUR).

On je to izjavio za nacionalnu medijsku kuću Ukrinform.

- Trenutno se hitno evakuiše i ruski objekat Belgorod-22, gde se skladišti nuklearna municija. Nalazi se u blizini Graivorona - izjavio je Jusov.

Portparol GUR-a je rekao da je zbog trenutne situacije u Belgorodskoj oblasti uočeno nekoliko „znakova zabrinutosti” među ruskim rukovodstvom, što je posebno vidljivo u evakuaciji lokalnog stanovništva.

- Deo preduzetih mera je i evakuacija vojnog objekta Belgorod-22 - naglasio je Jusov.

Prema njegovim rečima, svesni smo da je za evakuaciju ovakvih objekata potrebno imati plan, angažovati ozbiljnu opremu i određen broj osoblja.

Ranije su neki mediji izvestili o navodnim eksplozijama koje su se dogodile u ponedeljak u Belgorodskoj oblasti. Naknadno su se pojavili izveštaji o prebacivanju ruskih „dobrovoljaca“ sa ukrajinske strane na tu teritoriju.

U ponedeljak ujutru na Telegram kanalu Legije Slobode za Rusiju objavljen je apel ruskom narodu sa porukom „Legija se vraća kući“.

 

 

U postu se dodaje:

„Vreme je da zaustavimo diktaturu Kremlja! Budite hrabri, ne plašite se ničega jer dolazimo. Rusija će ponovo biti slobodna“.

Objavljene su i fotografije njihovih belo-plavo-belih zastava koje vijore „nad oslobođenim gradovima”.

- Danas su Ruski dobrovoljački korpus i Legija Sloboda za Rusiju, koju čine građani Ruske Federacije, započeli operaciju oslobađanja ovih teritorija Belgorodske oblasti od takozvanog Putinovog režima i suzbijanja neprijatelja u cilju stvaranja određena bezbednosna zona za zaštitu ukrajinskog civilnog stanovništva - rekao je Jusov ukrajinskim medijima juče.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, ruski predsednik je obavešten o navodnom pokušaju proboja. Peskov je događaje u Belgorodskoj oblasti opisao kao sabotažu sa ciljem da „odvuče pažnju sa oblasti Bahmuta“. On je istakao da ruske snage trenutno rade na eliminisanju „diverzanata”.

Foto: Printscreen Twitter/Deep State

Iako su obe oružane formacije uključene u sukob sa Rusijom na strani Ukrajine, Ukrajina je odbacila bilo kakvu vezu sa ovim ruskim gerilskim borcima, tvrdeći da oni deluju samostalno i da nisu pod vojnom kontrolom. Mihajlo Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika, rekao je da Ukrajina nema veze sa dešavanjima u Belgorodskoj oblasti.

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izneo je mišljenje da je „diverzantsko-izviđačka grupa” ukrajinske vojske prešla na rusku teritoriju i napala grad Graivoron. On je najavio uvođenje "režima protivterorističkih operacija" u regionu, koji bi omogućio preduzimanje "posebnih mera" i uvođenje privremenih ograničenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 11 meseci

Ukrajinci su pred Moskvom, Zelinski ne sme kuci.Sa kapom prosi po svetu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija