• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.05.2023

15:50

HOROR! KLANICA JE MALA REČ ZA OVO! Prigožin progovorio o gubicima Vagnera i Ukrajinaca u Bahmutu, brojke su stravične!

Printscreen Telegram

Vesti

HOROR! KLANICA JE MALA REČ ZA OVO! Prigožin progovorio o gubicima Vagnera i Ukrajinaca u Bahmutu, brojke su stravične!

Podeli vest

Oko 10.000 od 50.000 zatvorenika regrutovanih u ruskim zatvorima poginulo je u Ukrajini, gde su bili na prvoj liniji u krvavoj bitci za Bahmut, priznao je vođa i osnivač te privatne vojne grupe Jevgenij Prigožin.

- Izabrao sam 50.000 zatvorenika od kojih je 20 odsto poginulo - rekao je Prigožin u razgovoru koji je sinoć objavio bloger blizak Kremlju Konstantin Dolgov. Ujedno je rekao da je u borbama poginuo sličan udeo profesionalnih vojnika, ne navodeći njihov broj.

Prema njegovim rečima, ukrajinski gubici su mnogo veći.

- Imam tri puta manje poginulih i oko dva puta manje ranjenih - rekao je on.

Prigožin je tako prvi put otvoreno progovorio o razmerama gubitaka njegove grupe.

Ruska vojska zadnji put objavila podatke u septembru

Ruska vojska je zadnji put objavila podatke u septembru 2022. kada je objavila saopštenje o 5900 mrtvih u svojim redovima.

U poverljivim američkim dokumentima koji su nedavno izašli u javnosti navodi se da su ruski gubici 1. marta bili između 35.500 i 43.500 ljudi, a ukrajinski od 16.000 do 17.500, ali tu je procenu nemoguće proveriti.

Kijev: Vagnerovci izvodili gotovo samoubilačke napade

Prošle godine je Prigožin, i sam zatvorenik u sovjetsko vreme, regrutovao ljude po zatvorima obećavajući im poništenje kazne ako prežive rat. Kijev tvrdi da su vagnerovci tokom bitke za Bahmut izvodili gotovo samoubilačke napade na ukrajinskoj liniji obrane ginući u velikom broju.

Jevgenij Prigožin optužuje ruski vojni vrh da mu nije poslao potrebno oružje i municiju kako bi sprečio tako velike gubitke. Proteklog vikenda grupa Vagner i ruska vojska potvrdili su da su zauzeli Bahmut u celini, što Kijev negira.

Prigožin je rekao da će se njegove snage povući iz grada do 1. juna i prepustiti položaje regularnoj vojsci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija