• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

27.05.2023

17:30

(VIDEO) ZALUŽNI NAREDIO UDAR NA RUSE: DOŠLO JE VREME DA VRATIMO ONO ŠTO JE NAŠE! Video je moćan, samo nigde nema Zalužnog!

Reuters

Vesti

(VIDEO) ZALUŽNI NAREDIO UDAR NA RUSE: DOŠLO JE VREME DA VRATIMO ONO ŠTO JE NAŠE! Video je moćan, samo nigde nema Zalužnog!

Podeli vest

Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužni podstakao je spekulacije da bi masovna kontraofanziva protiv ruskih okupacionih snaga neizbežna, objavom da je vreme da Ukrajina vrati svoje teritorije. Istina, video je sporan jer se u nejm,u ni u jednom trenutku ne pojavljuje Zalužni lično!

- Došlo je vreme da vratimo ono što je naše - napisao je Zalužnji na Telegram kanalu.
Kako prenosi Si-En-En (CNN) tekst se pojavljuje ispod video snimka dužine nešto više od jednog minuta na kojem se vidi kako ukrajinske snage treniraju pri izlasku sunca.

Video prikazuje opremu koju je obezbedio Zapad, uključujući tenkove nemačke proizvodnje Leopard 2, koji se smatraju jednim od ključnih akvizicija na bojnom polju od strane Ukrajine poslednjih meseci, kao i oklopna vozila američke proizvodnje MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), Artiljerija M777 i raketni bacači HIMARS.

Video se završava tako što vojnici i njihov komandant prkosno skandiraju: „Ukrajino, domovino moja, Gospode, oče naš nebeski, blagoslovi našu odlučnu ofanzivu, našu svetu osvetu, našu svetu pobedu".

https://www.youtube.com/shorts/TnuysNp6oa0

Podsetimo, Moskva danima tvrdi da je komandant VSU Valerij Zalužni teško ranjen i da više neće moći da komanduje ukrajinskom vojskom!

Da sve bude interesantnije, Ukrajinci posednjih dana i sami dovode u pitanje da li je Zalužni ranjen ili ne objavama blago rečeno "glupavih video zapisa". Tako je jedna od zaposlenica u ukrajinskog generalštabu objavila svoje fotke sa komandantom VSU tvrdeći da su nastale posle ruskih laži kako je Zalužni ranjen.

Ispostavilo se da su fotografioje snimlčjene mnogo pre spornog ranjavanja Zalužnog, a Kijev je žestoko ismejan na društvenim mrežama!


 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija