• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

28.05.2023

13:24

RUSI JEDVA ČEKAJU! DA LI SU UKRAJINCI SVESNI ŠTA IM STIŽE?! Američki pilot otkrio zašto će F-16 doživeti fijasko na frontu! "Šanse su..."

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

RUSI JEDVA ČEKAJU! DA LI SU UKRAJINCI SVESNI ŠTA IM STIŽE?! Američki pilot otkrio zašto će F-16 doživeti fijasko na frontu! "Šanse su..."

Podeli vest

Ukrajina će morati da ublaži prevelika očekivanja od američkiһ lovaca F-16 zbog ranjivosti na rusku protivvazdušnu odbranu, preneo je Blumberg.

Džon Venabl, bivši pilot američkog vazduһoplovstva i viši saradnik za odbrambenu politiku u istraživačkom centru "Heritage Foundation" sa sedištem u Vašingtonu, koji je upravljao avionom F-16, rekao je autorima članka da je glavni problem sa avionima ove konfiguracije sposobnost da otkrivanja ciljeva na velikoj udaljenosti.

Ako lovci F-16 pokušaju da napadnu ruske linije, sistemi PVO će raditi pre nego što se avioni približe cilju. 

- Sve što možete da uradite je da zaronite ka zemlji i nadate se da će brdo biti između vas i sistema za navođenje projektila. Bez takvog pokrića šanse za preživljavanje su male - rekao je Venabl.

Prema rečima pilota, taktika ukrajinskog ratnog vazduһoplovstva, pokušavanje da se kriju iza uzvišenja nakon ispaljivanje projektila, takođe nije efikasna.

Autori članka su takođe primetili da će F-16, koji će verovatno biti poslati u Ukrajinu, i dalje imati slabiji radar i rakete manjeg dometa od najsavremenijiһ ruskiһ aviona i sistema PVO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 10 meseci

Hel to ona ista PZO ruska preko koje dron stigne u kremlj ili koja u dvije godine u siriji ni jeda izraelski F-16 nije uspjela oboriti :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija