• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

29.05.2023

08:55

(VIDEO) SVETSKI SKANDAL ZBOG IZJAVE O UBIJANJU RUSA! Moskva izdala poternicu za senatorom, Rojters optužio režim Zelenskog za montažu snimka!

Reuters

Vesti

(VIDEO) SVETSKI SKANDAL ZBOG IZJAVE O UBIJANJU RUSA! Moskva izdala poternicu za senatorom, Rojters optužio režim Zelenskog za montažu snimka!

Podeli vest

Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo je poternicu za američkim senatorom Lindzijem Grejemom, zbog rusofobičnih izjava koje je dao tokom sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, navedeno je u resornoj bazi poternica.

„Osnov poternice: traži se po krivičnom zakonu“, navodi se na Grejemovoj kartici.

Prethodno je na telegram kanalu resora saopšteno da je direktor Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio da se pokrene krivični postupak zbog rusofobičnih izjava američkog senatora.

Grejem je tokom sastanka s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u petak, 26. maja, izjavio da Amerika nikada nije trošila novac tako uspešno kao sada, jer Rusi „umiru“.

Kabinet Zelenskog montirao snimak razgovora?

Agencija „Rojters“ objavila je nakon toga da je kabinet Zelenskog montirao snimak sa Grejemom, izvukavši iz konteksta njegove reči o smrti Rusa i „dobro potrošenom novcu“, stvarajući utisak da su one bile izrečene u nizu.

 

 

„Rojters“ pojašnjava da iz prvobitnih isečaka razgovora, koje je objavio kabinet ukrajinskog lidera nije bilo jasno da su te dve tvrdnje iznete u različitim delovima razgovora.
Kasnije je pres služba Zelenskog objavila ceo video sa senatorom u kome se vidi da te dve izjave nisu povezane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 10 meseci

Poslušajte bolje i budete ćuli da je rekao da je Ruzzia is down

pax_orion

pre 10 meseci

treba li rusima jadranska sol da stave senatoru na rep? mogu raspisivati što god žele

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija