• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/bbc

30.05.2023

09:18

(FOTO) ŠOK U ITALIJI! KOGA SU TO IZVUKLI IZ JEZERA MAĐORE?! Obaveštajni agenti dve države među žrtvama prevrtanja čamca!

EPA-EFE/PURICELLI

Vesti

(FOTO) ŠOK U ITALIJI! KOGA SU TO IZVUKLI IZ JEZERA MAĐORE?! Obaveštajni agenti dve države među žrtvama prevrtanja čamca!

Podeli vest

Dva italijanska obaveštajna agenta i penzionisani pripadnik izraelskiһ bezbednosniһ snaga bili su među četiri žrtve prevrtanja čamca, koje se desilo u nedelju na jezeru Mađore u severnoj Italiji, kažu lokalni zvaničnici.

Italijani su prepoznati kao Klaudio Alonci (62) i Tiziana Barnobi (53). Izraelac je identifikovan kao Šimoni Erez (50), prenosi BBC.

U nesreći je stradala i Anja Božkova, 50-godišnja Ruskinja, supruga kapetana čamca.

Plovilo sa više od 20 turista i članova posade je potonulo zbog jakog vetra.

Prema italijanskim novinama, čamac je prevozio oko 25 ljudi koji su slavili rođendan kada se nad jezerom nadvila oluja, koja se kasnije pretvorila u "mali uragan".

Brod dug 16 metara se prevrnuo i potonuo između gradova Sesto Kalende i Arona.

Svi na brodu su pali u vodu, ali su mnogi putnici isplivali na obalu ili su iһ spasili drugi čamci.

Pet osoba je prebačeno u bolnicu.

Jezero Mađore - na južnoj strani Alpa - dele Italija i Švajcarska i popularno je odredište za turiste.

U ovoj oblasti je nedavno bilo loše vreme, a italijanska meteorološka služba izdala je upozorenja na grmljavinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SERIJA ZEMLJOTRESA POGODILA ITALIJU!
Planeta

SERIJA ZEMLJOTRESA POGODILA ITALIJU!

Serija zemljotresa pogodila je oblast Milo, u provinciji Katanija u Italiji, na istočnim obroncima Etne. Najjači potres imao je magnitudu 4 stepena po Rihteru, a zatresao je nešto pre 7 sati jutros.

28.05.2023

09:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija