• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

30.05.2023

13:59

ŠOK U UKRAJINI, MOGUĆA VELEIZDAJA?! ZELENSKI NA UDARU! Sud naložio pokretanje krivičnog postupka protiv predsednika Ukrajine!

EPA-EFE/LOUISE DELMOTTE / POOL

Vesti

ŠOK U UKRAJINI, MOGUĆA VELEIZDAJA?! ZELENSKI NA UDARU! Sud naložio pokretanje krivičnog postupka protiv predsednika Ukrajine!

Podeli vest

Sud u Ukrajini naložio je ukrajinskom Državnom istražnom birou da pokrene krivični postupak zbog moguće veleizdaje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, jer je navodno zapošljavao službenike FSB Rusije u Službu bezbednosti Ukrajine (SBU), saopštio je poslanik ukrajinskog parlamenta Geo Leros.

- Naložili su pokretanje krivičnog postupka po članu 'Veleizdaja' protiv Zelenskog i kompanije. Podsećam, Državni istražni biro odbio je da istraži veleizdaju Zelenskog kada je agente FSB imenovao na ključne dužnosti u Službu bezbednosti Ukrajine (SBU), ali smo mi preko suda naložili da se podaci unesu u Jedinstveni registar i da se pokrene pretkrivična istraga - napisao je on.

Kako je dodao, kao glavni optuženi za imenovanje agenata FSB-a na dužnosti u obaveštajnoj službi trebalo bi da budu ispitani Zelenski, šef kabineta Andrej Jermak, njegov zamenik Roman Mašovec, bivši predsednik SBU Ivan Bakanov i bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ruslan Demčenko.

- Neću dozvoliti ovim izdajnicima da izbegnu odgovornost za teške zločine nad ukrajinskim narodom - dodao je Leros.

Leros je izabran za poslanika ukrajinskog parlamenta ispred stranke „Sluga naroda“, ali je 2020. godine isključen iz frakcije.

 

 

Krajem 2021. Leros je tokom obraćanja u parlamentu pokazao nepristojan gest prema Zelenskom i šefu njegovog kabineta Jermaku koji su bili prisutni u sali.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak po članu „huliganizam“. Krajem februara ove godine suspendovan je sa sednica parlamenta zbog uvredljivih izjava na račun SBU i Jermaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija