• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

31.05.2023

09:23

TOTALNA ESKALACIJA! MEDVEDEV: LONDON DE FAKTO U RATU PROTIV MOSKVE! Bivši predsednik Rusije odredio legitimne mete!

Reuters/Pixabay

Vesti

TOTALNA ESKALACIJA! MEDVEDEV: LONDON DE FAKTO U RATU PROTIV MOSKVE! Bivši predsednik Rusije odredio legitimne mete!

Podeli vest

London faktički vodi protiv Moskve neobjavljeni rat, što znači da se svaki britanski zvaničnik može smatrati legitimnom vojnom metom, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je obratio pažnju na izjavu ministra spoljnih poslova Velike Britanije Džejmsa Kleverlija koji je rekao da Ukrajina ima pravo da „projektuje silu“ van svojih granica.

- Danas Velika Britanija deluje kao saveznik Ukrajine, pružajući joj vojnu pomoć u vidu vojne tehnike i stručnjaka. Dakle, de fakto vodi protiv Rusije neobjavljeni rat. U tom slučaju, bilo koji njen javni funkcioner (kako vojni, tako i civilni koji doprinosi ratu) može se smatrati legitimnom vojnom metom - rekao je Medvedev.

On je istakao da je London je bio i ostao večiti neprijatelj Moskve.

- Glupi zvaničnici Velike Britanije, našeg večitog neprijatelja, treba da imaju na umu da se prema opšte priznatom međunarodnom pravu koji reguliše vođenje rata u savremenim uslovima, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, njihov položaj takođe može kvalifikovati kao da su u ratu - napisao je Medvedev na Tviteru.

Ranije Kleverli nije želeo da odgovori na pitanje da li je Kijevf umešan u napade dronovima na Moskvu, ali je rekao da su napadi na „legitimne vojne mete“ van Ukrajine deo njene samoodbrane. Pritom je istakao da neće spekulisati o prirodi napada.

Juče su u ranim jutarnjim satima ukrajinske bespilotne letelice izvele napade u Moskvi i oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve. Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi.

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je napad ukrajinskih dronova na Moskvu  akt terorizma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17