• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2023

07:00

OPASNO OŠTRE PRETNJE ZVANIČNIKA KREMLJA UPUĆENE "VEČNOM NEPRIJATELJU"! Medvedev: Ubićemo Rišija Sunaka i sve njegove ministre

EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA/

Vesti

OPASNO OŠTRE PRETNJE ZVANIČNIKA KREMLJA UPUĆENE "VEČNOM NEPRIJATELJU"! Medvedev: Ubićemo Rišija Sunaka i sve njegove ministre

Podeli vest

Britanija vodi neobjavljeni rat protiv Rusije. Dakle, bilo ko od zvaničnika te zemlje, kako vojnih tako i civilnih, može se posmatrati kao legitimna vojna meta, upozorio zamenik šefa ruskog sveta bezbednosti.

Zamenik šefa ruskog sveta bezbednosti Dmitrij Medvedev zapretio je da će vojska njegove zemlje ubiti britanskog premijera Rišija Sunaka i sve njegove ministre. Nakon što je vlada u Londonu opravdala ukrajinske napade dronovima na civilne ciljeve u Moskvi on je upozorio da su svi britanski zvaničnici legitimna vojna meta Rusije.  

Teške reči

Medvedev je na Tviteru napisao da London, zapravo, vodi neobjavljeni rat protiv Moskve.

"Velika Britanija danas deluje kao saveznik Ukrajine, pružajući joj opremu i osoblje kao vojnu pomoć, što znači da de fakto vodi neobjavljeni rat protiv Rusije.
Glupaci

Glupavi zvaničnici u Velikoj Britaniji treba da upamte da prema međunarodnom pravu njihova situacija može biti kvalifikovana kao ratna
Dmitrij Medvedev

Dakle, bilo ko od zvaničnika Velike Britanije, kako vojnih tako i civilnih, koji daju doprinos ratnim naporima može se posmatrati kao legitimna vojna meta", naglasio je Medvedev.

On je britanske zvaničnike nazvao glupacima. 

- Glupavi zvaničnici u Velikoj Britaniji, našem večnom neprijatelju, treba da upamte da prema univerzalno priznatom međunarodnom pravu, koje reguliše vođenje rata u savremenim uslovima, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju s njihovim dodatnim protokolima, njihova situacija takođe može biti kvalifikovana kao ratna - upozorio je Medvedev.

Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Dmitrij Medvedev

EU moli Rusiju da ne sravni Ukrajinu sa zemljom

Evropska unija moli Rusiju da ne sravni Ukrajinu sa zemljom nakon napada na Moskvu. Portparol šefa diplomatije EU Peter Stano izjavio je da ne zna detalje napada, niti da li Brisel to treba da komentariše, ali je pozvao Rusiju da ne krene u osvetnički napad. 
- Mogu samo da ponovim poziv EU Rusiji da ne koristi ovakve incidente kao povod za dalju eskalaciju svoje ilegalne agresije na Ukrajinu - rekao je Stano. 

Tako teške reči on je izgovorio nakon komentara britanskog ministra spoljnih poslova Džejmsa Kleverlija o ukrajinskom napadu dronovima na stambene zgrade u Moskvi, koji se dogodio u utorak. Kleverli je opravdao te napade, rekavši da Kijev ima pravo da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji u cilju samoodbrane. On je dodao da Kijev ima pravo da koristi silu van svojih granica kako bi onemogućio Rusiju da napada Ukrajinu.

Ni Bela kuća ne osuđuje

Nakon napada reagovala je i Bela kuća, koja je navela da ne odobrava ukrajinske udare na ruskoj teritoriji. Vašington, međutim, nije osudio napade na civilne ciljeve u Moskvi.

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

Moskovljani se naoružavaju da obaraju dronove

Nakon što je osam ukrajinskih bespilotnih letelica napalo objekte u Moskvi stanovnici tog grada počeli su aktivno da kupuju oružje protiv dronova, izjavio je jedan zvaničnik ruske namenske industrije.

- U utorak je porasla prodaja oružja protiv bespilotnih letelica. Kupovane su uglavnom sačmarice - rekao je taj neimenovani zvaničnik za TASS.
Prema njegovim rečima, najniža cena puške koja se može koristiti protiv drona jeste 1,5 miliona rubalja, što je oko 17.300 evra, ali je potražnja porasla bez obzira na to.

Inače, Ukrajina je u utorak izvela dosad najveći napad duboko unutar ruske teritorije - na Moskvu. Osam dronova napalo je rusku prestonicu, od kojih je pet oboreno, dok su tri udarila u stambene zgrade.

Fasade na dva stambena bloka su oštećene, dok je treća bespilotna letelica uletela kroz prozor jedne zgrade, ali nije eksplodirala. U napadima niko nije stradao, samo su dve osobe lakše povređene. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je u pitanju bio osvetnički napad Kijeva, budući da je ruska vojska uništila štab vojne obaveštajne službe Ukrajine u nedelju.   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

lupetanje gluposti jednoga alkoholičara kome samo Informer daje pažnju.

mate

pre 1 godinu

dajte ubijte se vise i pogasite ovaj jadni portal koji nije ni za cigansku mahalu a kamoli za srbiju

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija