• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2023

06:15

NATO ODLUČIO, ŽELI NUKLEARNI RAT SA RUSIJOM?! Ukrajina će pristupiti severnoatlanskom savezu...! Zelenski: Spremni smo!

Informer/Fotomontaža

Vesti

NATO ODLUČIO, ŽELI NUKLEARNI RAT SA RUSIJOM?! Ukrajina će pristupiti severnoatlanskom savezu...! Zelenski: Spremni smo!

Podeli vest

Svi NATO saveznici su saglasni su da će Ukrajina postati članica alijanse, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Svi saveznici se slažu da Moskva nema veto na proširenje NATO. Napredujemo, saveznici su saglasni da će Ukrajina postati članica, rekao je Stoltenberg novinarima uoči neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Oslu.

S druge strane, nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je da vrata NATO ostaju otvorena za nove članice, ali da se alijansi ne može pridružiti država dok je usred rata.

- Politika otvorenih vrata NATO ostaje na snazi, ali istovremeno jasno je da se ne može govoriti o prijemu novih članova (koje su) usred rata - rekla je ona novinarima u Oslu, gde su se okupili ministri spoljnih poslova NATO, preneo je Rojters.

NATO treba da razmisli o tome kakve bezbednosne garancije može da pruži Ukrajini, izjavila je šefica francuske diplomatije Katrin Kolona.

Istovremeno, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je tokom današnje posete Moldaviji da je Ukrajina spremna da bude u vojnom savezu NATO i da Kijev čeka da blok bude spreman da primi njegovu zemlju.

Zelenski je to rekao novinarima u društvu sa predsednicom Moldavije Majom Sandu po dolasku na samit Evropske političke zajednice, čiji je domaćin ukrajinski sused.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija