• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

01.06.2023

17:10

VAGNER POSTAJE BRUTALNA SILA, IMAĆE OSETNO VEĆI BROJ LJUDI, ALI I SMRTONOSNIJA ORUŽJA! Putin će im poveriti ključne operacije!

Reuters

Vesti

VAGNER POSTAJE BRUTALNA SILA, IMAĆE OSETNO VEĆI BROJ LJUDI, ALI I SMRTONOSNIJA ORUŽJA! Putin će im poveriti ključne operacije!

Podeli vest

Britanska špijunaža je objavila da će ruska jurišna vojska „Vagner", koja samo što je jedinicama regularne armije prepustile pozicije u Bahmutu (Artjomovsku) i oko njega, ubrzo vratiti na front jer joj je namenjena nova - izuzetno važna uloga.

Navela je i da će u „Vagneru" biti nove jedinice i imati osetno veći brojni sastav.

jni analitičar Jurij Podoljaka kaže da će, po njegovim saznanjima, Vagnerovci u daljem toku operacija igrati važnu ulogu.

- Verovatno će se dosta brzo ponovo uključiti u borbe jer kijevski režima ima pred sobom samo mesec ili dva da pokuša sa svojom kontraofanzivom. Ako za to vreme ne krene i nešto postigne - za njega se žprozor mogućnostiž može potpuno zatvoriti - ističe on.

Osnivač i šef „Vagnera" Jevgenij Prigožin pokušao je da odgovori gde je po njemu poenta eskalacije sukoba koju dozvoljava Zapad, kako misli da će se sukob završiti, ali i kako će se ponovo rukovati na samitima i uspostavljati trgovinu i odnose sa onima koji šalju oružje i uvode sankcije stanovnicima Rusije?
         
-Verujem da će se uskoro približiti tačka eskalacije sukoba koju Zapad sebi dozvoljava, a to će već biti ozbiljan sukob punog formata u kome ćemo, ako analiziramo kako se sada stvari odvijaju, morati da se branimo - istakao je Prigožin.

On smatra i da se sukob se, ako se analizira trenutno stanje stvari, sigurno neće završiti zauzimanjem Kijeva.
         
Inetresantno je i njegovo razmišljanje da se Rusi još dugo neće morati da se na samitima rukovati sa ostalima jer će biti Severna Koreja. 

- Po životnom standardu, naravno, bićemo za višestruko iznad, jer na našoj teritoriji imamo sve što nam treba. Spremamo se za težak i dug rat... Rusija se mora poštovati, ko ne bude poštovao dobijaće u zadnjicu. Gde u tome naša vojska ne uspe, Vagner će to učiniti - jasan je Prigožin.
         
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je, inače, da je Velika Britanija bila i ostala večiti neprijatelj Rusije.
         
- London, naglasio je, podržavajući Ukrajinu i snabdevajući je oružjem zapravo vodi neobjavljeni rat protiv Moskve, što znači da se svaka britanska ličnost može smatrati legitimnom vojnom metom - jasan je Medvedev.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija