• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2023

07:34

OVO JE BAJDEN NAZVAO VELIKOM POBEDOM?! NASTAVLJA SE SUMANUTO ZADUŽIVANJE VAŠINGTONA! Pao dogovor demokrata i republikanaca, podiže se gornja granica duga!

Reuters

Vesti

OVO JE BAJDEN NAZVAO VELIKOM POBEDOM?! NASTAVLJA SE SUMANUTO ZADUŽIVANJE VAŠINGTONA! Pao dogovor demokrata i republikanaca, podiže se gornja granica duga!

Podeli vest

Senat američkog Kongresa usvojio je zakon koji je podržao predsednik SAD Džozef Bajden, a kojim se podiže gornja granica vladinog duga od 31,4 biliona dolara, čime se otklanja neizvršenje vladinih finansijskih obaveza.

Senat je glasao u četvrtak sa 63 glasa za zakon i 36 protiv, a Predstavnički dom Senata usvojio je taj zakon u sredu.

Ministarstvo finansija je upozorilo da neće moći da izvrši sve svoje obaveze od 5. juna ukoliko Kongres ne reaguje do tada.

Bajden je pohvalio blagovremenu akciju Kongresa, preneo je Rojters.

- Ovaj sporazum demokrata i republikanaca je velika pobeda za našu ekonomiju i američki narod - naveo je Bajden u saopštenju i najavio da će potpisati zakon što je pre moguće.

Bajden je bio direktno uključen u pregovore o nacrtu zakona sa predsedavajućim Predstavničkog doma Kevinom Makartijem.

- U narednim mesecima republikanci u Senatu nastaviće da rade na obezbeđivanju zajedničke kontrole bezobzirne potrošnje demokrata - rekao je lider republikanaca u Senatu, Mič Mekonel.

Mekonel je mislio na 12 zakona na kojima će Kongres raditi tokom leta, a koji se odnose na finansiranje vladinih programa u fiskalnoj godini koja počinje od 1. oktobra, a u kojima će biti uputstva za limit duga.

Na osnovu usvojenog zakona, zakonska granica za savezno zaduživanje biće 1. januar 2025. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dedeefrfrfr

pre 10 meseci

smejurija.... prave budalama ceo svet... samo prestanite da koristite dolar i kupujete americke drzvne obveznice i tu im je kraj

dilema

pre 10 meseci

mene zanima kome to duguju Ameri tolike pare?? sami sebi sigurno ne...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija