• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/TASS

04.06.2023

13:57

POSAO MORAMO DA ZAVRŠIMO DO KRAJA! Peskov otkrio šta je Putin rekao nakon napada na Moskvu: Stalno je dobijao obaveštenja, zatim su usledila...

Vesti

POSAO MORAMO DA ZAVRŠIMO DO KRAJA! Peskov otkrio šta je Putin rekao nakon napada na Moskvu: Stalno je dobijao obaveštenja, zatim su usledila...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je stalno dobijao obaveštenja na dan napada dronom na Moskvu i Moskovsku oblast, dobijao izveštaje, uključujući i telefonom, a kasnije je izdavao određena uputstva, budući da je predsednik i vrhovni vojni komandant, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi TASS.

- Putin je dobijao izveštaje i od Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije, i od šefova regiona – Moskve i Moskovske oblasti. Izveštaji su stizali stalno. Pošto su informacije veoma brzo ažurirane, to su bili stalni telefonski pozivi. Zatim su usledila odgovarajuća uputstva šefa države, naređenja vrhovnog komandanta, i tako dalje - rekao je Peskov o Putinovom rasporedu tog dana.

- Predsednik zemlje kao što je Ruska Federacija je zapravo na funkciji danonoćno - kazao je Peskov za tv kanal Rusija 1.

Odlomak intervjua Peskova za emisiju „Moskva. Kremlj. Putin.“ danas je objavljen na Telegram kanalu ruskog novinara Pavela Zarubina.

Nema alternative završetku SVO

Rusija mora da zna svoju liniju i da je sledi do kraja, tome nema alternative. Ovu poziciju je izneo pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“ u emisiji „ Moskva. Kremlj. Putin “, govoreći o situaciji oko Ukrajine.

Portparol Kremlja je to pomenuo u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, komentarišući ćutanje Zapada o granatiranju Belgorodske oblasti od strane Oružanih snaga Ukrajine. On je skrenuo pažnju da te iste zemlje „dugi niz godina nisu primetile bombardovanje Donbasa“, „kada još nije bilo posebne vojne operacije“. Prema rečima Peskova, oni sada jednostavno nastavljaju svoju „ liniju“.

- Moramo da znamo svoj posao, radimo svoj posao i završimo posao do kraja. Nemamo drugu alternativu - dodao je pres-sekretar predsednika RF.

Odgovarajući na pitanje kako Rusija to može da uradi u kontekstu umešanosti celog NATO-a u sukob i sve većeg snabdevanja Kijevom naoružanja, Peskov je potvrdio: „Zaista, nivo taktičkih i tehničkih karakteristika tog naoružanja koji ići u Ukrajinu se stalno povećava“.

On je istakao da već počinje rasprava „o snabdevanju, na primer, iz Francuske, Nemačke raketama dometa od 500 kilometara i više“.

- Ovo je kvalitativno potpuno drugačije oružje, koje će, da kažemo, već dovesti do još jednog zaokreta u spirali forsiranja napetosti. To nas, verovatno, još jednom obavezuje da budemo sabraniji, jači, mobilizovaniji. Da nastavimo posao su počeli - dodao je portparol Kremlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija