• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

04.06.2023

18:36

(FOTO/VIDEO) POBUNA U NEMAČKOJ ZBOG ŽENE KOJA JE NAPALA NEONACIOSTE! U Lajpcigu povređeno 50 policajaca i više demonstranata, buna i u Berlinu, Hamburgu, Bremenu...

Printskrin video

Vesti

(FOTO/VIDEO) POBUNA U NEMAČKOJ ZBOG ŽENE KOJA JE NAPALA NEONACIOSTE! U Lajpcigu povređeno 50 policajaca i više demonstranata, buna i u Berlinu, Hamburgu, Bremenu...

Podeli vest

Pristalice žene osuđene na zatvor zbog učešća u napadima na neonaciste i druge ekstremiste sukobili su se sa policijom u Lajpcigu na istoku Nemačke tokom vikenda, pri čemu je povređeno 50 policajaca i veći broj demonstranata!


Šef policije u Lajpcigu Rene Demler je rekao da je najmanje 30 ljudi uhapšeno, a da je još oko 50 privedeno i pušteno do danas popodne, preneo je AP.

            
Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer osudila je nasilne akcije pojedinih demonstranata i poželela povređenim policajcima brz oporavak.
    
U međuvremenu, pojedini političari kritikovali su pristup policije prema demonstrantima, navodeći da je bio nepotrebno agresivan.
            
Političar iz redova socijaldemokrata u regionalnom parlamentu telu Saksonije Albreht Palas osudio je pristup policije, navodeći da su veliko prisustvo policije i policijski odgovor na manje tuče "imali efekat eskalacije, što je dovelo do toga da su uglavnom bili pogođeni  posmatrači koji nisu bili uključeni u sukob".
           
Protesti su usledili kao odgovor na odluku državnog suda u Drezdenu u sredu da osudi Linu E. za članstvo u kriminalnoj organizaciji i nanošenje teških telesnih povreda na pet godina i tri meseca zatvora.
           
Sud je nekoliko sati kasnije saopštio da je Lina E. puštena pod neodređenim uslovima nakon što je provela oko dve i po godine u pritvoru pre presude.
           
Demonstracije pristalica 28-godišnje Line E, koje su bile palnirane za subotu, zabranio je grad Lajpcig, a policija je saopštila da se oko 1.500 demonstranata pojavilo uprkos zabrani. preneo je AP. 
            
Skup je počeo mirno, ali su na kraju izbili sukobi između demonstranata i policije, u kojima su neki demonstranti bacali kamenje, flaše i vatromet.              
Protesti su prethodno održani i u drugim gradovima širom Nemačke, uključujući Berlin, Bremen i Hamburg.
            
U Lajpcigu je za večeras planiran još jedan protest koji je grad takođe zabranio.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

Nemacka je opeyt pokazala svoje nacisticko lice ,to je narods kao i ustase .NJima je genetski to kao i ovima u Hrvatskoj

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija