• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic

05.06.2023

13:41 >> 13:47

RUSI U TOTALNOM HAOSU! HTELI DA POBIJU VAGNEROVCE?! Prigožin nema sumnju ko je podmetnuo mine, ako je ovo tačno...

Printskrin Telegram

Vesti

RUSI U TOTALNOM HAOSU! HTELI DA POBIJU VAGNEROVCE?! Prigožin nema sumnju ko je podmetnuo mine, ako je ovo tačno...

Podeli vest

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin optužio je u petak Kremlj da je ostavio nagazne mine na putu njegovih snaga koje se povlače iz Bahmuta, produbljujući njegovu svađu sa najvišim ruskim vojnim snagama.

U poruci na Telegram kanalu svoje pres službe, Prigožin je odbacio mogućnost da ukrajinske snage postavljaju eksploziv.

- Od danas nema nikakvih provokacija protiv nas sa strane Oružanih snaga Ukrajine. Ipak, treba napomenuti da su nas sa druge strane čekala iznenađenja - rekao je Prigožin o odlasku Vagner grupe iz razorenog regiona Bahmut, koji Rusi nazivaju Artjomovsk.

Prigožin je tvrdio da su njegove snage naišle na "sumnjivu aktivnost" na putu povlačenja ka ruskim snagama i rekao da su pronašle više od deset lokacija na kojima su bile "stotine" protivtenkovskih mina i više tona eksploziva.

Šef plaćenika je rekao da je Vagner grupa radila sa organima za sprovođenje zakona na istrazi.

- Oni koji su podmetnuli ovo bili su predstavnici Ministarstva odbrane - tvrdi Prigožin, prenosi Insajder.

On je rekao da nagazne mine nisu mogle da budu postavljene da obuzdaju ili nanesu štetu ukrajinskim trupama, jer su bile dobro locirane u pozadinskoj zoni ruske linije fronta.

Foto: Reuters

- Prema tome, može se pretpostaviti da su ovim hteli da se sretnu sa jedinicama Vagnera koje su napredovale - rekao je Prigožin.

On je dodao da niko od Vagnerovih vojnika nije povređen.

U ponedeljak je njegova pres-služba objavila izveštaj u kojem je detaljno opisan incident u Bahmutu za koji su tvrdili da je povezan sa Prigožinovim tvrdnjama. Dokument je delimično redigovan i datiran na 17. maj. Insajder nije mogao samostalno da proveri njegovu autentičnost.

U izveštaju se navodi da su Vagnerove trupe koje su putovale u Donjeck pronašle nagazne mine na putu i ​​nastavile da raščišćavaju put.

Takođe je rečeno i da je jedna ruska jedinica, čiji su vojnici bili u alkoholisanom stanju, pucala na pripadnike Vagnera.

- Prijavljujem da smo 17.05.2023. od naših zaposlenih dobili informaciju da su grupe Ministarstva odbrane primećene u rejonu naselja Opitnoje i Ozarijanovka kako miniraju puteve u pozadinskoj zoni jedinica PMC Vagner. Tog dana grupa vojnika je krenula u inženjersko izviđanje navedene deonice puteva. Pronašli smo nagazne mine u vidu velikih količina eksploziva, protivtenkovske mine i artiljerijske granate, postavljene u vođenoj verziji i postavljene na položajima Ministarstva odbrane. Nakon preliminarnog pregleda lokaliteta, grupe su počele da raščišćavaju puteve, ali su bile prinuđene da prekinu rad jer je oko 15.40 časova u blizini sela Semigorje na njih otvorena vatra iz malokalibarskog oružja sa položaja Ministarstva odbrane. Kao rezultat toga, službeno vozilo Ural je uništeno direktnim udarcem u motor, osoblje nije povređeno. Preduzeli smo uzvratne mere da eliminišemo agresiju i zadržavanje. Bili su to pripadnici ruskog Ministarstva odbrane. Stariji u ovoj grupi bio je oficir ruskog Ministarstva odbrane, potpukovnik, komandant 72. samostalne motorizovane brigade, koji je bio u alkoholisanom stanju - navodi se u izveštaju objavljenom na Prigožinovom telegram kanalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija