• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

05.06.2023

15:11

OGLASIO SE KIJEV! EVO ŠTA SE DEŠAVA SA KONTRAOFANZIVOM! Rusi tvrde da su uspešno odbili napade, ali...

Tanjug/AP

Vesti

OGLASIO SE KIJEV! EVO ŠTA SE DEŠAVA SA KONTRAOFANZIVOM! Rusi tvrde da su uspešno odbili napade, ali...

Podeli vest

Nakon što je rusko Ministarstvo odbrane danas saopštilo da je uspešno odbilo napade ukrajinske vojske na pet tačaka fronta, Ukrajina je indirektno demantovala tvrdnje o početku dugo najavljivane ofanzive, nazvavši ih lažnim informacijama.

- Da bi demoralisali Ukrajince i obmanuli zajednicu (uključujući i sopstveno stanovništvo), ruski propagandisti će širiti lažne informacije o kontraofanzivi, njenim pravcima i gubicima ukrajinske vojske - saopštili su iz ukrajinskog Centra za strateške komunikacije za Rojters.

Komandant ukrajinske kopnene vojske Aleksandar Sirski danas je, sa druge strane, odbio da prokomentariše vest o ofanzivi, rekavši samo da ukrajinska vojska nastavlja da napreduje ka Bahmutu.

Iz Ukrajine poslednjih dana dolaze kontradiktorne izjave o tome da li je zemlja spremna da otpočne veliki napad na ruske snage.

Zamenik šefa administracije ukrajinskog predsednika Igor Žovkva pre nekoliko dana izjavio je za "Tajms" da Kijev još nema sve potrebno naoružanje za ofanzivu, dok je predsednik Volodimir Zelenski 3. juna poručio da je država spremna za napad, iako je priznao da situacija može krenuti različitim pravcima, te da neće biti lako.

Kako je ranije saopštila Moskva, ofanziva Ukrajine počela je u nedelju, 4. juna, u ranim jutarnjim satima, a na udaru su se našla mesta u pravcu Južnog Donjecka, za koje je Kijev smatrao da su slaba tačka ruske odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija