• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2023

17:46

(VIDEO) HOROR ZA RUSE I UKRAJINCE! SATELIT SNIMIO ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR! Ovako sada izgleda uništena brana, ogromna količina vode i dalje nadire!

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) HOROR ZA RUSE I UKRAJINCE! SATELIT SNIMIO ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR! Ovako sada izgleda uništena brana, ogromna količina vode i dalje nadire!

Podeli vest

Satelitski snimci brane Nova Kahovka prikazuju pravu razmeru uništenja izazvanog prvo eksplozijom, a kasnije i velikim naletom vode.

Kako prenosi Rojters, ruska i ukrajinska strana se međusobno optužuju za napad na hidroelektranu, koji je doveo do izlivanja vode u ratnoj zoni. 

Novi satelitski snimci prikazuju jezivu situaciju na mestu gde je nekada stajala veoma važna brana.

Pre eksplozije, ona je izgledala ovako:

Foto: Tanjug/AP

Nakon eksplozije i ogromnog naleta vode, sateliti su snimili zastrašujuće scene posledica napada na hidroelektranu:

 

Takođe, na mrežama je objavljen i snimak gde je tačno upoređeno stanje elektrane pre i posle napada.

 

 

 

 

Brana visoka 30 i duga 3,2 kilometra sagrađena je na Dnjepru 1956. godine u sklopu hidroelektrane i sadrži rezervoar od 18 kubnih kilometara koji snabdeva vodom Krim i nuklearku Zaporožje, pod ruskom kontrolom. 

Zvaničnici Evropske unije osudili su danas uništenje velike brane hidroelektrane Nova Kahovka na jugu Ukrajine, optužujući za to Moskvu i ocenjujući da je reč o novom primeru ruske "varvarske agresije".

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je danas, komentarišući optužbe da je Moskva odgovorna za delimično urušavanje hidroelektrane Nova Kahovka, da to nema nikakvog smisla jer je u pitanju teritorija koju kontroliše Rusija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Simke

pre 10 meseci

Kao prvo, treba objaviti čiji satelit je tu snimio, jer ako je američki onda je stvar i vise nego jasna. Satelit ne može sve vreme da snima jednu oblast, vec odredjeno i veoma kratko vreme jer brzina satelita u orbiti je ogromna. Ako je to snimio američki satelit, ondaj je dizanje brane u vazduh isceniran što je veoma karakteristično za amerikance. Treba im slika da bi mogla da sudi

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17