• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

07.06.2023

12:50

AMERIKA NEŠTO KRIJE, NIJE SA NAŠE PLANETE?! OBAVEŠTAJAC NEĆE DA ĆUTI: Poseduju čitave letelice od nepoznatog materijala! Bližimo se najvećem otkriću u istoriji?!

NASA

Vesti

AMERIKA NEŠTO KRIJE, NIJE SA NAŠE PLANETE?! OBAVEŠTAJAC NEĆE DA ĆUTI: Poseduju čitave letelice od nepoznatog materijala! Bližimo se najvećem otkriću u istoriji?!

Podeli vest

Bivši američki obaveštajni zvaničnik Dejvid Gruš pozvao je SAD da otkriju dokaze o NLO-ima, rekavši da američka vlada poseduje „netaknuta i delimično netaknuta“ vanzemaljska transportna vozila.

Gruš je vodio analizu neobjašnjivih anomalnih pojava u okviru američkog Ministarstva odbrane i tvrdi da SAD imaju svemirske letelice vanzemaljskog porekla, piše Gardijan.

Informacije o tim letelicama su nezakonito uskraćene od Kongresa, rekao je Gruš, koji tvrdi da se suočio sa odmazdom vladinih zvaničnika kada je predao poverljive informacije Kongresu. On je napustio američku vladu u aprilu ove godine nakon 14-godišnje karijere u obaveštajnoj službi.

Nismo sami

Džonatan Grej, aktuelni američki obaveštajni zvaničnik u Nacionalnom vazduhoplovnom i svemirskom obaveštajnom centru (NASIC), potvrdio je postojanje „egzotičnog materijala“ u izveštaju, dodajući: „Nismo sami“.

Ove tvrdnje dolaze nakon što su brojna svedočenja i izveštaji poslednjih godina skrenuli pažnju na neidentifikovane leteće objekte i potencijalno posete vanzemaljaca.

Pentagon je 2021. godine objavio izveštaj o neobjašnjivim anomalnim fenomenima – terminu koji je nedavno bio preferiraniji u odnosu na NLO – u kojem je identifikovano više od 140 slučajeva susreta sa takvim fenomenima koji se ne mogu objasniti.

Izveštaj je usledio nakon curenja vojnih snimaka koji prikazuju naizgled neobjašnjive događaje na nebu, dok su istovremeno piloti mornarice svedočili da su imali česte susrete sa neobičnim letelicama kod obale SAD.

Materijal egzotičnog porekla

U intervjuu sa novinarima Debrief-a Lezli Kin i Ralf Blumental, koji su prethodno razotkrili postojanje tajnog programa Pentagona koji istražuje NLO, Grup je rekao da američka vlada i dobavljači odbrane prikupljaju fragmente vanzemaljskih letelica, a u nekim slučajevima i čitave letelice za decenija.

- Ne govorimo o prozaičnom poreklu ili identitetu. Materijal uključuje netaknuta i delimično netaknuta prevozna sredstva - rekao je Gruš.

Gruš je za Debrif rekao da je analizom utvrđeno da je ovaj materijal „egzotičnog porekla” – što znači „neljudska inteligencija, bilo vanzemaljskog ili nepoznatog porekla”.

- Ova procena je zasnovana na morfologiji vozila i ispitivanju nauke o materijalima i ima jedinstvene atomske aranžmane i radiološke potpise - rekao je Gruš.

Foto: Pixabay

Globalni fenomen

Grej analizira neobjašnjive anomalne fenomene unutar NASIC-a i potkrepljuje Grušovo svedočenje:

- Fenomen neljudske inteligencije je stvaran. Nismo sami. Ovo otkriće nije ograničeno samo na SAD. To je globalni fenomen.

Debrif je razgovarao sa nekoliko Grušovih bivših kolega, od kojih je svaki garantovao svoj karakter. Karl Nel, pukovnik u penziji, rekao je da je Gruš bio „besprekoran“. U pregledu učinka iz 2022. koji je pregledao Debrief, Gruš je opisan kao „oficir sa najjačim mogućim moralnim kompasom“. 

Nik Poup, koji je istraživao NLO-e za britansko ministarstvo odbrane početkom 1990-ih, rekao je da je izveštaj Gruša i Greja o vanzemaljskom materijalu "veoma značajan".

- Jedna je stvar su priče na blogovima teoretičara zavere, ali ovo je viši nivo, sa stvarnim insajderima. Kada ovi ljudi prijave zvanične informacije, oni to rade pod pretpostavkom da će biti kažnjeni ili zatvoreni ako svesno daju lažne izjave - rekao je Poup.

„Biće posledica ako se pokaže da nije tačno“

- Neko će reći da je to samo još jedna izmišljena priča, ali ja mislim da je sasvim drugačije izaći pred Kongres ili generalnog inspektora obaveštajne zajednice i dati izjavu. Jer će biti posledica ako se ispostavi da to nije tačno - rekao je on. 

Debrif je izvestio da je Gruševo znanje o vanzemaljskim materijalima i letelici zasnovano na „opsežnim razgovorima sa visokim obaveštajnim zvaničnicima“. Kaže da je obavestio Kongres o postojanju programa za prikupljanje NLO materijala.

- Gruš je rekao da su operacije oporavka letelica u toku na različitim nivoima aktivnosti i da poznaje konkretne pojedince, sadašnje i bivše, koji su uključeni - navodi se u Debrifu.

Gruš ne kaže da je lično video vanzemaljske letelice, niti kaže gde bi mogli da budu smešteni. Zamolio je Debrif da ne otkriva detalje odmazde vladinih zvaničnika zbog istrage koja je u toku. On takođe nije precizirao kako bi američka vlada mogla da mu uzvrati.

Foto: Printscreen Twitter

U junu 2021. godine, u izveštaju Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe navedeno je da je od 2004. do 2021. bilo 144 susreta vojnih pilota i neobjašnjivih pojava, od kojih je 80 zabeleženo višestrukim senzorima. Samo jedan od 144 susreta mogao se objasniti sa „visokom sigurnošću“ – bio je to veliki balon koji se ispuhao.

Nakon povećanog interesovanja javnosti i nekih američkih senatora, Pentagon je u julu 2022. godine osnovao Kancelariju za rešavanje anomalija u svim domenima. U decembru prošle godine kancelarija je saopštila da je dobila „nekoliko stotina“ novih izveštaja, ali za sada nije bilo dokaza o vanzemaljskom životu.

Objavljivanje Grušovih i Grejevih tvrdnji usledilo je nakon što je komisija zadužena za istraživanje neobjašnjivih anomalnih pojava od strane američke svemirske agencije NASA rekla da stigma oko izveštavanja o susretima – i uznemiravanje onih koji prijavljuju susrete – ometa njihov rad.

Piloti su podelili svoja iskustva u 2021.

Piloti mornarice koji su podelili svoja iskustva o susretu sa neobjašnjivim objektima tokom vojnih letova 2021. rekli su da su oni i drugi odlučili da ne prijavljuju susrete interno iz straha da bi to moglo da ugrozi njihove karijere.

- Uznemiravanje samo dodatno stigmatizuje polje neobjašnjivih fenomena, značajno ometa naučni napredak i obeshrabruje druge da proučavaju ovu važnu temu  - rekla je naučna menadžerka NASA Nikola Foks na javnom sastanku 31. maja.

David Spergel, nezavisni šef NASA-inog tima za nezavisne studije neobjašnjivih pojava, rekao je za Gardijan da ne poznaje Gruša i da nema saznanja o njegovim tvrdnjama.

U saopštenju, portparol NASA-e je rekao:

- Jedan od NASA-inih ključnih prioriteta je potraga za životom na drugim mestima u svemiru, ali NASA do sada nije pronašla nijedan verodostojan dokaz o vanzemaljskom životu i nema dokaza da su neobjašnjivi fenomeni vanzemaljski. Međutim, NASA istražuje solarni sistem i šire kako bi mogla da odgovori na fundamentalna pitanja, uključujući da li smo sami u univerzumu.

Foto: printscreen

Poup je rekao da u svom radu na istraživanju NLO-a za Ministarstvo odbrane nije video nikakve čvrste dokaze o vanzemaljskim letelicama ili materijalima.

- Neki od naših slučajeva su bili veoma intrigantni, ali nismo imali svemirski brod u hangaru. A ako jesmo, nisu mi rekli - rekao je Poup.

Ipak, Poup kaže da Grušove tvrdnje treba posmatrati kao deo rastućeg toka informacija — i nadamo se otkrića — o NLO-ima:

- To je deo veće slagalice. I mislim da nas to, pod pretpostavkom da je sve tačno, vodi bliže ka samom srcu svega ovoga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vidoje

pre 10 meseci

Амери су највећи лажови и манипуланти, да нешто знајуи имају давно би уништили Русију и Кину.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija