• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

07.06.2023

15:35

PUTINOV BEZBEDNJAK JASAN: EVO KO JE DIGAO BRANU U VAZDUH! Patrušev naveo niz zemalja koje optužuje za katastrofu neviđenih razmera!

EPA/Reuters

Vesti

PUTINOV BEZBEDNJAK JASAN: EVO KO JE DIGAO BRANU U VAZDUH! Patrušev naveo niz zemalja koje optužuje za katastrofu neviđenih razmera!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i njihovi partneri u NATO-u dali su saglasnost za dizanje u vazduh brane Kahovske hidroelektrane i za to bi trebalo da snose odgovornost, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- SAD navodno ne mogu da kažu ko je odgovoran za dizanje hidroelektrane u vazduh. Istovremeno, pouzdano se zna da aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine koordiniraju SAD, Engleska i njihovi partneri u NATO-u. Shodno tome, oni su dali svoj pristanak za dizanje brane u vazduh i treba da odgovaraju za ovaj ciničan čin - rekao je Patrušev u Minsku na sastanku sa državnim sekretarom Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandrom Volfovičem.

Jučerašnja sednica SB UN pokazala je da evropske zemlje podržavaju ratne zločine ukrajinskih ekstremista koji rade po nalogu američkih pokrovitelja, rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, dizanje u vazduh gornjeg dela Kahovske hidroelektrane predstavlja još jedan planirani teroristički napad Kijeva usmeren na uništenje civila i civilne infrastrukture.

- Oružane snage Ukrajine gađaju Novu Kahovku više od godinu dana. Po nalogu Kijeva dan ranije puštena je ogromna količina vode u Dnjeprovsku hidroelektranu koja je više uzvodno a zatim je gađana Kahovska hidroelektrana čime je unapred bilo predodređeno da se dogode katastrofalne poplave - istakao je Patrušev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija