• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

07.06.2023

17:54

(MAPA) KATASTROFA UKRAJINE! RUSI SMRVILI KONTRAOFANZIVU NA SVIM FRONTOVIMA! Vojska objavila stravične podatke, Kijev ima neverovatne gubitke!

Reuters/Printscreen Telegram/Rybar

Vesti

(MAPA) KATASTROFA UKRAJINE! RUSI SMRVILI KONTRAOFANZIVU NA SVIM FRONTOVIMA! Vojska objavila stravične podatke, Kijev ima neverovatne gubitke!

Podeli vest

Oružanim snagama Ukrajine nikako da se posreći sa ofanzivom. Prvo su pretrpele su značajne gubitke u pravcu južnog Donjecka, a onda pokušale i da probiju rusku odbranu u blizini Bahmuta, tvrdi ministarstvo odbrane Rusije. Na žalost Kijeva i to je bilo neuspešno.

- Aktivnim dejstvima Grupe snaga Jug uspešno je odbijeno osam juriša 56. motorizovane pešadijske brigade i 57. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 24. mehanizovane i 3. jurišne brigade. Neprijatelj nije postigao cilj ofanzive. Nije dozvoljen upad u rusku odbranu - ističu iz ruskog ministarstva.

Foto: Printscreen Telegram/Rybar

Poraz je za Kijev bio još bolniji zbog pretrpljenih gubitaka - poginulo je 415 Ukrajinaca, a uništena su dva tenka, devet borbenih oklopnih vozila, šest motornih vozila, jedan samohodni artiljerijski sistem "gvozdika" i jedna haubica msta-B.

Kod Vremevke su odbijena tri napada dve taktičke grupe bataljona, a napad jurišne jedinice oružanih snaga Kijeva odbijen je i u blizini Novodonjeckog, naselja pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

Foto: Printscreen Telegram/Rybar

Uništena je i većina oklopnih vozila jednog konvoja ukrajinske vojske prema državnoj farmi Aktjabr. Vojnici koji su ostali u pokretu povukli su se na početnu liniju.

U pravcu Južnog Donjecka, ukupni neprijateljski gubici su iznosili više od 190 ukrajinskih vojnika, osam borbenih vozila, uključujući i dva AMKS-10 francuske proizvodnje, oklopna i motorna vozila, artiljerijski sistem.

Ukrajinci su ostali i bez jednog skladišta municije, ali i bez jedne protivbaterijske radarske stanice u blizini Omelnika i Guljajpolja u Zaporožju.

Foto: Printscreen Telegram/Rybar

- Ka Kupjansku, napadi avijacije, kao i artiljerije Grupe snaga 'Zapad', neutralisali su neprijateljske jedinice u Harkovskoj obalasti i kod Stelmahovke (Luganska Narodna Republika) - navodi rusko ministarstvo koje dodaje i da su u blizini Novosjolovskog u LNR ugušene aktivnosti tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

Ukrajinci su na tom prostoru izgubili više od 50 vojnika, tri borbena oklopna vozila, dva motorna vozila i jedan samohodni artiljerijski sistem američke proizvodnje "paladin".

Ni pokušaji Ukrajinaca da prodru u pravcu Krasnog Limana nisu bili ništa srećniji, a grupe snaga Centar neutralisale su jedinice koje su se nalazile u blizini Plošanke, Karmazinovke, Crveno Dibrove, Kuzmina (LNR) i Jampolovka (DNR).

I u Serebrjanskoj oblasti prekinute su aktivnosti dve ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

Foto: Printscreen Telegram/Rybar

Ukrajinci koji su želeli da probiju rusku odbranu kod Krasnog Limana izgubili su više od 70 vojnika, dva borbena i pet motornih vozila, samohodni sistem "gvozdika" i jednu haubicu.

Među vojnicima Kijeva koji su napadali u pravcu Hersona, stradalo je do 60 ljudi, a uništeno je pet borbenih oklopnih vozila, dva kamioneta, jedan artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, opet jedna "gvozdika" i jedna haubica.

Ruska protivvazdušna odbrana uspela je da obori i jedan Su-27 u blizini Nikiforovke, jedan MiG kod Lubickog i da presretne 24 projektila HIMARS, "uragan" i "olga".

Presretnute su i 22 ukrajinske bespilotne letelice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 9 meseci

tolike ukrajinske katastrofe a rusi se povlače na svim frontovima :D a sad tko je tu lud? vi koji revno prenosite sve što vam rusko ministarstvo obmane napiše ili oni koji ovo čitaju i vjeruju i sve napisano :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59