• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

09.06.2023

06:15

DOKLE SEŽU AMBICIJE MOSKVE? PUŠILIN JASAN, ODBACITI UKRAJINCE 500 KILOMETARA, A ONDA... Šef DNR najavio masovnu ofanzivu na ostatak Ukrajine!

Reuters/Printscreen

Vesti

DOKLE SEŽU AMBICIJE MOSKVE? PUŠILIN JASAN, ODBACITI UKRAJINCE 500 KILOMETARA, A ONDA... Šef DNR najavio masovnu ofanzivu na ostatak Ukrajine!

Podeli vest

Ukrajinske trupe danas treba pomeriti najmanje 500 kilometara od administrativnih granica novih regiona, ali je u budućnosti potrebno osloboditi celu teritoriju Ukrajine, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

Prema njegovim rečima, oslobađanje četiri nova ruska regiona u njihovim administrativnim granicama više nije dovoljno, jer će Kijev nastaviti sa granatiranjem i sabotažama.

- Mi znamo sa kim imamo posla. Radi se o ukrajinskom režimu, koji je apsolutno marionetski. I uopšte, Zapadu, koji potpuno sve kontroliše, nije cilj slobodna i prosperitetna Ukrajina - kazao je Pušilin u intervjuu za „RIA Novosti“.

Kako je istakao lider DNR, jedini izlaz je da se Oružane snage Ukrajine potisnu još dalje.

Pušilin je naveo da nisu tačne priče koje šire kijevske vlasti o „ukrajinskom prisustvu“ u Bahmutu (Artjomovsk).

- Ovo je tipično za ukrajinski režim, oni sebi dozvoljavaju, i to na mnogo načina dovoljno uspešno, da obmanu svoju publiku. Tamo nema nijednog ukrajinskog zločinca, nijednog ukrajinskog vojnika. Grad je potpuno pod kontrolom Ruske Federacije - precizirao je.

On je dodao da je situacija u Bahmutu i dalje teška, zbog stalnog granatiranja ukrajinskih trupa, ali da ruska vojska drži situaciju pod kontrolom, kao i da će neprijatelj pokušati da povrati izgubljene pozicije ili pokaže neki uspeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija