• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

08.06.2023

22:30

NIJE PITANJE ŠTA ĆE BITI POSLE KONTRAOFANZIVE, VEĆ ŠTA ĆE OSTATI OD UKRAJINE NAKON NJE! Daglas Mekgregor zaledio i Kijev i NATO, Rusi kreću!

AP/Photo

Vesti

NIJE PITANJE ŠTA ĆE BITI POSLE KONTRAOFANZIVE, VEĆ ŠTA ĆE OSTATI OD UKRAJINE NAKON NJE! Daglas Mekgregor zaledio i Kijev i NATO, Rusi kreću!

Podeli vest

Kontraofanziva Ukrajine dovešće do poraza preostalih jedinica Oružanih snaga Ukrajine i naknadnih novih teritorijalnih gubitaka, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na Jutjub kanalu Judging Freedom.

- Nije pitanje šta će biti posle takozvane kontraofanzive, već šta će ostati od Ukrajine posle nje. Kada Rusija krene da napreduje, njene snage će mirno bez odlaganja proći kroz celu teritoriju istočno od Dnjepra i stići do Odese - objasnio je on.

Prema rečima pukovnika, ukrajinske trupe su već nekoliko puta pokušale da pokrenu ofanzivu, ali su svi njihovi napadi postali prava katastrofa za Oružane snage Ukrajine.

Ovo je još jednom pokazalo visok nivo zaštite ruske odbrambene linije, koju neprijatelj neće moći da probije.

Svaki dalji pokušaj Vladimira Zelenskog da promeni liniju fronta samo će dovesti do dodatnih gubitaka. A u redovima ukrajinske vojske već postoji pad morala, sumirao je Mekgregor.

Foto: Reuters/AP/Printscreen Youtube

Pukovnik Mekgregor upozorio KIjev, ali niko nije hteo da ga sluša

Ono što Evropa krije jeste da su Ukrajinci krenuli u ofanzivu i pretrpeli ogromne gubitke

Ukrajinske snage prešle su u veliku kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti, svi pokušaji da probiju odbranu doveli su do njihovih ogromnih gubitaka, saopštio je član glavne administracije te oblasti Vladimir Rogov, prenosi TASS.

- Kijev je rasporedio maksimalne snage vojske i tehnike na zaporoškom sektoru fronta. Ova količina nikada nije upotrebljena u našem pravcu. Pritisak protivnika se obuzdava, uključujući i korišćenje artiljerije, avijacije i tenkovskih rezervi -  kazao je Rogov.

On je objasnio da je glavni udar Oružanih snaga Ukrajine koncentrisan južno i jugoistočno od grada Orehova u pravcu Tokmaka.

Prema njegovim rečima, svi pokušaji ukrajinskih snaga da probiju liniju odbrane bili su neuspešni, pretrpevši „kolosalne gubitke", kao i da su se povukli da skupe snagu za novi napad.

Kako je naveo, cilj ukrajinskih trupa je da zauzmu grad Tokmak, ušavši u operativno stepsko prostranstvo, da se probiju do Azovskog mora kako bi presekli kopneni koridor do Krima.

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Gde će se putin zaustaviti, hoće li Ukrajina uopšte i postojati?

Rogov je naglasio da ukrajinske trupe još nisu aktivirale glavne rezerve i da su u borbu ubacile glavne jurišne brigade.

Osim toga, Oružane snage Ukrajine počele su aktivno da koriste američki raketni sistem HIMARS za granatiranje rovova ruskih snaga, ali da to nema efekta, ocenio je.

- Neprijatelj može da ima psihološke ciljeve, da teži da poseje paniku i primora rusku vojsku da napusti svoje položaje, ali takva taktika nema uspeha - zaključio je Rogov.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija