• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2023

06:15

KONTRAOFANZIVA PUCA PO ŠAVOVIA, BAJDEN SPREMA "PLAN B"! Debakl Kijeva na frontu sve izvesniji, Vašington već gleda kako da se prešalta - Moskva će se i te kako pitati, a onda...

AP/Pixabay

Vesti

KONTRAOFANZIVA PUCA PO ŠAVOVIA, BAJDEN SPREMA "PLAN B"! Debakl Kijeva na frontu sve izvesniji, Vašington već gleda kako da se prešalta - Moskva će se i te kako pitati, a onda...

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden je u teškom položaju. Neuspeh kontranapada Oružanih snaga Ukrajine će ga primorati na ustupke Rusiji, rekao je ruski politikolog Malek Dudakov.

Prvi pokušaji "kontraudara" Oružanih snaga Ukrajine su propali, ali Kijev još ima snage da ponovo pokuša da napadne, smatra ekspert.

- Što se Bajdena tiče, on je u teškoj situaciji. Ako kontraudar Ukrajine ne uspe, moraće da popusti Rusiji. Za njega će mirno rešavanje sukoba postati "Plan B": moći će da ga predstavi kao pobedu pred svojim biračima na predsedničkim izborima 2024. godine - rekao je Dudakov u komentaru  na ruskom javnom servisu.

Zašto "plan B"? Jer u ovoj situaciji, ostale države će morati da pregovaraju sa Rusijom i da se u isto vreme mnogo pomeraju unazad.

Bela kuća će morati da napravi određene ustupke Kremlju. Neće više biti ultimatuma koji u potpunosti ne uzimaju u obzir mišljenje Rusije.

Podsetimo, Bajden je na konferenciji zanovianre u četvrtak izjavio da su zapadne države učinile sve da pripreme Ukrajinu za kontraofanzivu, dodajući da je optimista.

- Kolektivno smo uradili sve da im pomognemo da budu spremni. Pomoć će se nastaviti - poručio je Bajden na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

On je dodao da je bio "veoma optimističan u razgovorima sa Ukrajincima". Istakao je da SAD i saveznici nameravaju da pruže pomoć Kijevu u obezbeđivanju "dugoročne bezbednosti".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 10 meseci

da da :D samo vi maštajte :D očigledno ništa iz Bljeska i Oluje niste naučili :D a to je da su lažni neuspjeli napadi samo stvar da se uljulja neprijatelj u lažnu sigurnost i onda da se traktori spreme :D pošto prave plan B zato i šalju još pomoći :D a jučer se moglo vidjeti pravo stanje ili bolje reći sranje dok se putin obraćao rusima :D trese se kao da ima parkinsona i sav je u kurcu od brige :D vidi se da ukrajinska operacija ide bolje nego vam on to govori :D a i sloba je vama govorio da srbi ulaze u zagred a vaša vojska pred smrdijom na traktorima :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija