• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

10.06.2023

12:59

PRIGOŽIN SE OBRATIO BORICMA ZAPOROŠKOG FRONTA: Bravo momci, vratimo puni sjaj ruskom oružju! Šef Vagnera bodri saborce dok 100.000 Ukrajinaca kreće u proboj!

Printscreen Telegram

Vesti

PRIGOŽIN SE OBRATIO BORICMA ZAPOROŠKOG FRONTA: Bravo momci, vratimo puni sjaj ruskom oružju! Šef Vagnera bodri saborce dok 100.000 Ukrajinaca kreće u proboj!

Podeli vest

Ukupan broj ukrajinskih snaga u zaporoškom pravcu je veći od 100.000, rekao je za Sputnjik predstavnik administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- Ukupna grupacija Oružanih snaga Ukrajine u zaporoškom pravcu, prema našim podacima, premašuje 100.000 boraca. U ovom trenutku u ofanzivi je neposredno angažovana relativno mala grupa - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, glavne rezerve nalaze se daleko od linije fronta i raspoređene su u delu Zaporoške i Dnjepropetrovske oblasti, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Rovor je rano jutros izjavio da je ruska vojska odbila tokom protekle noći novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, južno od grada Orehova.

- Praktično cele noći južno od grada Orehov trajale su žestoke borbe. Ofanziva ukrajinske vojske je zaustavljena. Napad je odbijen. Protivnik se povukao i pretrpeo nemerljive gubitke - rekao je Rogov za Sputnjik.

Držanje ruske vojske na zaporoškom frontu pohvalio je i šef Vagnera Jevgenij Prigožin:

- Hvala vam momci! U ime svih Vagnerovaca i boraca i komandanata. Iza vas je sjajno odrađen posao. Pohvale 58. armiji, artiljercima, motorizovanim strelcima, našim Vazdušno-kosmičkim snagama. Pred nama je još mnogo posla i zadatak da povratimo nekadašnju slavu ruske vojske i puni sjaj ruskog oružja - rekao je Prigožin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maki

pre 10 meseci

Kakvi bre 100 000 ukrajinaca, ko to lupeta gluposti, jacine ukrajinske vojske za ofanzivu je tek 60 000!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija