• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

14.06.2023

07:04 >> 08:19

VAGNER UDARA NA ŠOJGUA! STRAVIČAN NAPAD SA CRNOG MORA, 4 "KALIBRA" POGODILA ODESU! Ruski helikopteri u noćnom naletu uništili položaje Kijeva u pravcu Kupjanskog!

Tanjug/AP

Vesti

VAGNER UDARA NA ŠOJGUA! STRAVIČAN NAPAD SA CRNOG MORA, 4 "KALIBRA" POGODILA ODESU! Ruski helikopteri u noćnom naletu uništili položaje Kijeva u pravcu Kupjanskog!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 476. dan.

Kijev: Šestoro stradalo u napadu na Odesu i region Donjecka!

U ruskom napadu na crnomorsku luku Odesa i region Donjecka tokom noći pogođeni su civilni objekti, a najmanje šest osoba je poginulo, saopštile su ukrajinske vlasti.

Rusija je lansirala četiri krstareće rakete na grad Odesu, saopštila je Južna komanda Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Rojters. Vojska je ranije saopštila da su dve rakete uništene pre nego što su pogodile svoje ciljeve.


ŠOKANTAN POTEZ PRIGOŽINA! Kako je Vagner smeo ovo da uradi?!

 

Kalibri pogodili Odesu, šestoro povređeno

Četiri rakete "kalibar" iz pravca Crnog mora pogodile su Odesu noćas, saopštila je ukrajinsjka operativna komanda Jug.

Kao rezultat vazdušnog udara, u eksploziji su oštećeni poslovni centar, obrazovna ustanova, stambeni kompleks, restoran brze hrane i prodavnice. Povređeno je šest osoba.

Raketa je pogodila i magacin jednog od trgovinskih lanaca, gde su tri osobe poginule, a sedam povređeno. Ruševine se raščišćavaju.

 

 

 

 

Helikopteri Ka-52 i Mi-28 uništili ukrajinske položaje i naoružanje

Helikopteri ruske grupe "Zapad" naneli su osam udara po položajima ukrajinske vojske u pravcu Kupjanskog, rekao je za RIA Novosti šef pres-centra grupe "Zapad" Sergej Zibinski.

- U toku borbenih dejstava u sektoru Kupjanska, posade jurišnih helikoptera Ka-52 i Mi-28 grupe trupa "Zapad" nanele su osam udara na privremene punktove, nagomilanoi ljudstvo, naoružanje i vojnu opremu 14. mehanizovane brigade i 103-e i odvojene brigade teritorijalne odbrane - rekao je on.

Artiljerija grupe "Zapad" osujetila je tri pokušaja rotacije ukrajinskih jedinica u oblasti naselja Molčanovo, Novomlinsk i Kislovka.

Tokom kontrabaterijske borbe u rejonu naselja Zapadno, vatra haubice D-30 pod komandom mlađeg vodnika Alekseja Zajceva pogodila je posadu neprijateljskog minobacača, dodao je Zibinski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krivi

pre 10 meseci

Vučko, okani se bre Vagnera i Šojgua...ne razumeš se ti u politiku. Piši ako smeš o izdaji na Kosovu i sunovratu Vučićeve politike na Severu KiM.

Srba

pre 10 meseci

"Ofanziva neuspela...", " ofanziva uspela...", malo ovsko , malo onako, a niko ne givori o jednoj od glavnih komponenti za uspeh ovakvih operacija, a to je LOGISTIKA". Ko ima bolju logistiku taj ce da pobedi, a glefamo i uporedjujemo, izgleda da su ukrajinci u tome bolji od rusa....citamo o pogadanju ruskih skladista municije i opreme, a da ruske strane nista od toga nego samo pogoci u zgrade po gradovima....Rusija je u februsru bila u deficitu of 40milijardi dolara, a i sam Putin je rekao da sr nads da ce proizvodnjs nove vojne opreme da se uveca sto skorije. Sada je izaslo, racunajuci da Rusija vide nema para za 2 gidine ratovanjs nego samo zs jos 1.

Miodrag

pre 10 meseci

Zauzeto skoro bez borbe rusko uporiste Vremivka ( posada pobegla i ostavila 2 tenka T-72) tako da naselja Urozajna, Staromajorska i Staromlinivka su sada u poluokruzenju ukrajinaca i to ispred 15km od poslednje fortifikacijske ruske linije koja brani ulaz u podrucje prema Mariopolju (84km udaljen), Kod Kupjanska oboreni ( stingerima i strela 10 samohodnim PVO) 1 Ka-52 Aligator ( od pocetka sukoba vec 67-i, a Rusija ih ima ukupno 144) i 1Mi-28 borbeni helikopteri pri pokusaju napada na polozaje 103 brigade ukrajinske vojske. Kod Orihova zarobljen ukrajinski "Leopard 2" ( zarobljen T-62 tenk "prepravljen" da izvana lici na Leopard) Prvi F-18/A Hornet (11) od 41 avion RAAF-a spakovani i poslati brodom u pravci Gdanjska u Poljskoj. ( izgleda F-18/A ce stici pre F-16 u Ukrajinu)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija