• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

15.06.2023

10:46

NATO TRUPE DA UĐU U UKRAJINU?! Oglasio se načelnik štaba EU, ovo je i poruka Rusiji!

Vesti

NATO TRUPE DA UĐU U UKRAJINU?! Oglasio se načelnik štaba EU, ovo je i poruka Rusiji!

Podeli vest

Uvođenje NATO trupa na teritoriju Ukrajine nije moguće – to nije i neće biti u planovima alijanse, izjavio je načelnik Vojnog štaba EU Erve Bležon, komandant misije EU za obuku ukrajinske vojske.

 

- O tome ne može biti ni govora. Slati kopnene snage u Ukrajinu znači postati strana u sukobu i ući u rat sa Rusijom. To niko ne želi – ni NATO, ni EU. Nismo strana u sukobu, niti ćemo to biti - rekao je Bležon za televiziju LCI, komentarišući izjavu bivšeg generalnog sekretara NATO Andersa fon Rasmusena koji smatra mogućom opciju uvođenja snaga alijanse u Ukrajinu.

Govoreći o uništavanju zapadnog oružja u Ukrajini, Bležon je rekao da se to može očekivati.

- Biće gubitaka, ima ih i sada sa obe strane, a ovde govorimo i o savremenoj tehnici koju isporučuje Zapad. Ne šaljemo Kijevu tenkove 'leopard' da ih stave u izlog - rekao je on.

Po mišljenju Bležona, ukrajinska kontraofanziva „neće dovesti do toga da se sukob završi, bez obzira na rezultat“. Takođe je ocenio da Kijev neće uspeti da povrati sve teritorije tokom ove kontraofanzive.

Ranije je Rasmusen rekao da bi neke zemlje alijanse mogle samostalno da pošalju vojsku u Ukrajinu, u slučaju da na samitu u Vilnjusu Kijev ne dobije realne garancije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

PA VI NACISTICKA STOKO NIJE JASNO KAKO CE VAS RUSIJA SPRZITI ,PA VI PROTIV NAS NISTE BILLI NISTA KAMOLI PROTIV RUSIJE JEDVA CEKAM DA VIDIM KAKO CETE DA GORITE ALI NE ZABORAVITE DA CE VASE NACISTICKE ZEMLJE DA GORE I VASI GRADJANI...........

zora

pre 1 godinu

Nacelnik staba je idiot. Da nece mozda svoju decu da uputi u Ukrainu da se bore protiv Rusa?

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija