• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

16.06.2023

09:37

NORVEŽANKE IMAJU NAJVEĆE GRUDI, A VIJETNAMKE NAJMANJE! Pogodite na kom su mestu Srpkinje

Shutterstock

Vesti

NORVEŽANKE IMAJU NAJVEĆE GRUDI, A VIJETNAMKE NAJMANJE! Pogodite na kom su mestu Srpkinje

Podeli vest

Obimno istraživanje koje je sproveo poznati internet portal "WorldData" pokazalo je da Norvežanke u proseku imaju najveće grudi na svetu, a Vijetnamke najmanje. Prema podacima koji su prikupljeni iz 80 zemalja, ispostavilo se da žene iz nordijskih zemalja generalno imaju najbujnije poprsje, dok one iz jugoistočne Azije nose grudnjake znatno manje veličine.

Kako je navedeno na sajtu "WorldData", Norvežanke najčešće kupuju bruseve veličine C i D, što znači da najveći broj žena u toj državi na severu Evrope ima obim grudi koji se u proseku kreće između 90 i 105 centimetara. Odmah iza njih slede stanovnice Luksemburga, koje uglavnom nose grudnjake sa "jačim" C korpama (92-99 cm), baš kao i Islanđanke (91-98 cm).

Amerikanke četvrte

Sa prosečnom veličinom korpi C mogu se pohvaliti i žene iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, čiji se obim grudi kreće od 89 do 96 centimetara. Od šestog do desetog mesta nalaze se Venecuela, Kolumbija, Švedska, Holandija i Kanada, koje nose grudnjake sa korpama B i C.

Srpkinje na 57. od ukupno 80 mesta

Na listi zemalja u kojima žive žene sa najvećim grudima Srbija je zauzela 57. mesto, od ukupno 80 država. Prema tim rezultatima, Srpkinje najčešće nose korpe veličine A, što znači da imaju prosečan obim grudi između 78 i 90 centimetara. Od zemalja iz regiona, Hrvatska je najbolje plasirana, na 19. mestu (B), sledi je Albanija na 22. poziciji, dok se Crna Gora nalazi na 32. mestu

S druge strane, na začelju se nalaze dame iz Vijetnama, Bangladeša, Kambodže i Nepala. Prema podacima do kojih je došao sajt "WorldData", Vijetnamke imaju ubedljivo najmanje grudi i najčešće nose grudnjake sa AA korpama. One u proseku imaju obim grudi manji od 73 centimetra, što je manje nego klasična veličina A. Mediji napominju da najveći broj proizvođača ženskog donjeg veša uopšte i ne pravi bruseve manje od veličine A, ali da za tržište jugoistočne Azije kreiraju i specijalne kolekcije nestandardnih veličina.

Nije baš laskavo

Doduše, kako su objasnili autori studije, zemlje sa većom stopom gojaznih žena istovremeno su i zemlje u kojima se nose najveći grudnjaci, pa titula koju su ponele Norvežanke možda i nije baš tako laskava kao što bi se u prvi mah pomislilo.

- Sve u svemu, upadljivo je da žene sa većim grudima žive u državama u kojima postoji i veći problem sa gojaznošću, odnosno sa većim prosečnim indeksom telesne mase (BMI). Takođe, treba naglasiti da u pojedinim siromašnim državama žene nose korpe manje veličine nego što bi trebalo, iz finansijskih razloga - naveo je jedan od istraživača sa sajta "WorldData".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bosanac

pre 1 godinu

najbolje su one ženske grudi koje mogu da stanu u mušku šaku

vvvvv

pre 1 godinu

servkinje su vjerovatno kao i turkinje i ciganke jer je ista genetika

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija