• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.06.2023

20:12

Gradonačelnik Majamija objavio kandidaturu za predsednika SAD

Tanjug/AP

Vesti

Gradonačelnik Majamija objavio kandidaturu za predsednika SAD

Podeli vest

Gradonačelnik Majamija Frensis Suarez saopštio je danas da će se kandidovati za predsednika, pridruživši se redovima republikanskih kandidata koji se bore za predsedničku nominaciju 2024, samo nekoliko dana nakon što se glavni kandidat Donald Tramp suočio sa optužbama za pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima.

Suarez, 45, objavio je video za svoju kampanju pod nazivom Trčim, na kojem se vidi kako trči po gradu. U intervjuu za ABC Good Morning America, on je svoju viziju nazvao „promenom generacija“.

Suarez ima turbulentne odnose i sa Trampom i sa DeSantisom

Kubanski Amerikanac je odgovoran za tehnološki procvat Majamija. On je jedini kandidat iz Španije među republikanskim kandidatima i treći kandidat sa Floride, uz bivšeg predsednika Trampa i guvernera Floride Rona DeSantisa.

Suarez je imao turbulentan odnos i sa Trampom i sa DeSantisom. Nije podržao Trampa u njegovoj kandidaturi za reizbor 2020. i bio je veoma kritičan prema nekim DeSantisovim politikama tokom pandemije kovida.

Suarez o Trampovom impičmentu: Razgovor o toj temi nije zdrav za našu zemlju

Na pitanje novinara da prokomentariše optužnicu podignutu protiv Trampa zbog zloupotrebe poverljivih dokumenata, Suarez je odgovorio da se nada da bi njegova kandidatura mogla da doprinese promeni političkog diskursa.

- Razgovaranje o toj temi nije zdravo za našu zemlju. Treba da razgovaramo o stvarima do kojih je Amerikancima stalo, a ne o predsedničkim kandidatima koji su optuženi - rekao je Suarez.

Tokom njegovog mandata, Majami je imao koristi od dolaska tehnoloških kompanija i bogatih investitora u grad, a procvat je doživela i građevinska industrija, što je doprinelo imidžu grada kao vrhunske međunarodne turističke destinacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija