• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

17.06.2023

12:29

ŠEF RUSKOG GIGANTA SAHRANIO EVROPU! Nisu hteli ruski gas, sada su na kolenima, znate li pred kim?! "DOŽIVELI SU POTPUNI SLOM!"

Reuters

Vesti

ŠEF RUSKOG GIGANTA SAHRANIO EVROPU! Nisu hteli ruski gas, sada su na kolenima, znate li pred kim?! "DOŽIVELI SU POTPUNI SLOM!"

Podeli vest

Evropska politika diverzifikacije je doživela potpunu propast – Evropa je postala potpuno zavisna od američkih energenata, izjavio je direktor "Rosnjefta" Igor Sečin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.


- Usled odustajanja od ruskog gasa i odsustva drugih izvora tečnog prirodnog gasa, važna posledica je potpuna zavisnost evropske energetike od isporuka energenata iz SAD. U suštini, evropska politika diverzifikacije izvora snabdevanja gasom doživela je potpuni slom - rekao je Sečin.

Takođe je konstatovao da je tranzicija na zelenu energiju već dovela do katastrofalnih posledica. Delovanjem neodgovornih regulatora zapravo je uvedena zabrana ulaganja u tradicionalnu energiju.

- Bez jasno definisanih ciljeva, održivih tehnologija i ne shvatajući dugoročne posledice svog delovanja, oni su pokrenuli proces koji je doveo do kriznih pojava u globalnoj energetici, što je pokrenulo inflaciju na svetskim tržištima. Sve je to pogoršao uticaj pandemije - dodao je Sečin.

Istovremeno, naglasio je, autori zelene tranzicije još nisu shvatili da pravila koja pokušavaju jednostrano da nametnu treba usaglasiti sa onima koji imaju proizvodne mogućnosti i odgovarajuću bazu resursa.

Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Igor Sečin

Sečin smatra da u ovoj fazi tranzicije na zelenu energiju prioritetni pravac treba da bude sektor nafte i gasa, jer unapređenje tehnologija u tradicionalnoj proizvodnji ima veći efekat u smislu realnog smanjenja emisija od ulaganja u alternativne tehnologije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija