• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.06.2023

14:59

ŠOLC POZVAO KINU DA IZVRŠI PRITISAK NA RUSIJU! Kontraofanziva Kijeva propada, "leopardi" gore u plamenu, može li poniženi Berlin da isporučuje zahteve Pekingu?!

Reuters

Vesti

ŠOLC POZVAO KINU DA IZVRŠI PRITISAK NA RUSIJU! Kontraofanziva Kijeva propada, "leopardi" gore u plamenu, može li poniženi Berlin da isporučuje zahteve Pekingu?!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je pozvao Kinu da izvrši pritisak na Rusiju zbog rata u Ukrajini.


Šolc i njegov kineski kolega Li Ćang su se, nakon sastanka zajedno obratili novinarima, a Šolc je istakao da Kina ne bi trebalo da isporučuje oružje Rusiji i da rat u Ukrajini ne bi trebalo da postane zamrznut konflikt.

Kazao je da su direktni razgovori svetskih lidera, važniji nego ikad.

- Direktan dijalog, lični razgovori, prava diskusija, sve je to važnije nego inače u ovom neobičnom vremenu punom globalnih izazova i kriza - rekao je Šolc.

On je naveo da je pandemija virusa kovid-19, koja je poremetila lance snabdevanja u celom svetu, pokazala da Nemačka treba da sarađuje sa Kinom na nizu pitanja, uključujući i zdravstvena.

Kineski premijer Li Ćang je poručio da je Kina spremna da radi sa Nemačkom na podizanju bilateralnih odnosa na novi nivo.

- Obe strane bi trebalo energično da unaprede olakšavanje razmene među ljudima - rekao je Li.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mig

pre 11 meseci

Šolc prolupao. Kompletna EU šalje oružje u Ukrajini a brane da to drugi radi pa gde mu je pamet kada je odlućio da šalje oružje u Ukrajinu, a da drugi to nesmeju da rade. Ekonomij mu polako propada jer više nam jeftinog gasa od Rusije pošto kupjue od Amera 50% skuplji gas. Jož malo na ima da propadnu, a ono o ličnim razgovorima to radi kada stane pred ogledalom i priča sam sa sobom

maestro

pre 11 meseci

a zasto bi to uradio ...da bi vama ispunio muzicku zelju i ko vas jos slusa

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31