• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2023

15:34

NESTALA PODMORNICA POSLALA HITAN SIGNAL ZA POMOĆ?! Okeanolog upozorava na najcrnji scenario!

printscreen

Vesti

NESTALA PODMORNICA POSLALA HITAN SIGNAL ZA POMOĆ?! Okeanolog upozorava na najcrnji scenario!

Podeli vest

Sa podmornice Titan poslat je signal za pomoć, ali nije tačno poznato kada, tvrdi okeanolog dr Sajmon Boksal sa Univerziteta Sautempton, koji je dodao da je ovu informaciju dobio iz druge ruke.

- Ne možete da koristite radio pod vodom. Potpuno se oslanjate na "pingove". Ono što imaju na podmornici je stvarno ograničena komunikacija - rekao je.

Dr Boksal je rekao da je podmornica možda već izgubljena te da bi signal mogao biti automatski, prenosi SkajNjuz.

- Navodno su dobili, a ne znam kada... dobili su hitan ping koji govori da je brod u nevolji. Ne znam je li to generisano automatski ili su ga generisali ljudi na podmornici - rekao je on.

Američki i kanadski timovi nastavljaju potragu za turističkom podmornicom "Titan", u kojoj se nalazi pet osoba i koja je nestala u blizini olupine broda "Titanik", u srednjem Atlantiku.

Američka obalska straža je preko noći pretražila područje "veličine Konektikata" u potrazi za nestalom podmornicom, rekao je komandant prvog okruga američke obalske straže kontraadmiral Džon Mauger.

Kontakt sa malom podmornicom izgubljen je oko sat i 45 minuta nakon što je zaronila u nedelju.

Operacija spasavanja je u toku, ali za sada nema traga od podmornice, preneo je BBC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17