• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2023

16:49

TORNADO U TEKSASU OSTAVIO PUSTOŠ IZA SEBE Sravnjene kuće do temelja, porušeni dalekovodi: nastradale četiri osobe u gradiću u Teksasu

Tanjug/AP Photo/David Erickson (FRE)

Vesti

TORNADO U TEKSASU OSTAVIO PUSTOŠ IZA SEBE Sravnjene kuće do temelja, porušeni dalekovodi: nastradale četiri osobe u gradiću u Teksasu

Podeli vest

Tornado je pogodio Matador sinoć oko 20 časova po lokalnom vremenu, donoseći rušilačke udare vetra maloj zajednici od oko 600 stanovnika

U tornadu koji je pogodio gradić Matador na severu Teksasa, nastradale su četiri osobe, najmanje 10-ak je povređeno, a uništeno je više kuća, saopštili su zvaničnici.

Tornado je pogodio Matador sinoć oko 20 časova po lokalnom vremenu, donoseći rušilačke udare vetra maloj zajednici od oko 600 stanovnika, saopštila je spasilačka služba Laboka, preneo je Rojters.

Najmanje 10 osoba je prevezeno u oblasne bolnice, od kojih je jedna preminula, saopštila je policija jutros na brifingu za novinare.

 - Grad ove veličine sa tako malom populacijom, sa količinom štete koju su pretrpeli - ne radi se samo o fizičkoj šteti, već je i ekonomskom i emotivnom uticaju koji će imati na ovaj grad, a koji je veoma značajan - rekao je službenik za javno informisanje vatrogasne službe u Laboku Derek Delgado.

Na snimku objavljenom posle tornada, vidi se niz kuća sravnjenih do zemlje i srušeni dalekovodi.

Prošle nedelje, jedan ili više tornada pogodio je grad Periton u Teksasu i tada su nastradale najmanje tri osobe, na desetine povređeno, a stotine kuća, mnoge od njih u parku prikolica, su bile oštećene ili uništene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija