• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tass

24.06.2023

19:25

PREOKRET! PRIGOŽIN ZAUSTAVLJA KONVOJ KA MOSKVI! VAGNER POLAŽE ORUŽJE?! Šef plaćenika prihvatio Lukašenkov predlog, zatražene garancije za borce

Reuters

Vesti

PREOKRET! PRIGOŽIN ZAUSTAVLJA KONVOJ KA MOSKVI! VAGNER POLAŽE ORUŽJE?! Šef plaćenika prihvatio Lukašenkov predlog, zatražene garancije za borce

Podeli vest

Šef Vagnera Evgenije Prigožin prihvatio je predlog beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da zaustavi kretanje svog konvoja i da preduzme korake ka deeskalaciji, saopštila je pres služba beloruskog predseddnika.

Kako se navodi, Lukašenko je razgovarao sa Prigožinom nakon što se o tome dogovorio sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Takođe, iz kancelarije beloruskog predsednika kažu da su se pregovori Lukašenka i Prigožina odvijali tokom celog dana.

Administracija Lukašenka tvrdi da postoji nacrt prihvatljivog dogovora koji bi mogao da rezultuje rešenjem situacije sa Vagnerom koji bi pružili bezbednost borcima te vojne grupacije.
Prigožin i Lukašenko su se saglasili da je nedopustivo da se pokreće „krvavi rat“ u Rusiji.

- Shvatajući svu odgovornost za to što se na jednoj od strana može proliti ruska krv, raspoređujemo naše kolone i krećemo u suprotnom smeru prema terenskim logorima prema planu - rekao je Prigožin


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DAVIDSON ALBERT

pre 11 meseci

Pozdrav svima, svima onima kojih se to možda tiče, ovdje sam da podijelim opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio svoju financijsku slobodu od g. Davidsona Alberta. Dobio sam njegov kontakt od kolege na poslu i pokušao sam s njim, uvijek ću mu biti zahvalan što mi je pomogao da dobijem osigurani zajam kojim sam riješio svoje financijske probleme. Ako ste zainteresirani za dobivanje kredita, možete ga kontaktirati putem e-pošte: davidsonalbertloan@gmail.com

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija