• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mondo

25.06.2023

06:15

DA LI JE SVE JEDNA VELIKA LAŽ? Prigožin ili Bobrov? Dok je jurišao na Moskvu, bezbednjaci upali u kancelariju i pronašli šokantne dokumente: Ko se krije iza lika šefa Vagnera (FOTO)

Informer

Vesti

DA LI JE SVE JEDNA VELIKA LAŽ? Prigožin ili Bobrov? Dok je jurišao na Moskvu, bezbednjaci upali u kancelariju i pronašli šokantne dokumente: Ko se krije iza lika šefa Vagnera (FOTO)

Podeli vest

U danu u kojem je plaćenička jedinica "Vagner" pod komandom Jevgenija Prigožina umalo izazvala građanski rat u Rusiji i krenula u marš na Moskvu, bezbednosne snage Rusije su upale u njegove kancelarije i otkrile šta su tamo pronašle.

Prema prvim fotografijama, otkriven je i Prigožinov lažni pasoš, u kojem je navedeno da se zove Vladimir "Bobrov", uz njegovu fotografiju i lažne podatke o datumu i mestu rođenja, jer je navedeno da je rođen 27. januara 1956. u oblasti Tverskaja u blizini Moskve.

Zapravo, on je rođen u Sankt Peterburgu 1. juna 1962. godine, kada se taj grad zvao "Lenjingrad".

Foto: Printscreen

Lažni pasoš Jevgenija Prigožina

Prigožin je osamdesetih bio godinama u zatvoru zbog razbojništva na ulicama rodnog grada, potom je prodavao viršle i postepeno ušao u ugostiteljstvo. Posle niza godina postao je vlasnik elitnih restorana u Sankt Peterburgu u koji je predsednik Rusije Vladimir Putin dovodio najviše zvanice, a potom se približio prvom čoveku Ruske Federacije i formirao paravojnu formaciju, koja je učestvovala u ratu u Siriji i još tada bila optužena za zverska mučenja zarobljenika. U ratu u Ukrajini on je stupio u prvi plan prilikom osvajanja Soledara i pogotovo Bahmuta.

U subotu, posle razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, on je zaustavio svoje jedinice u ofanzivi na Moskvu. Rekao je da je stao na 200 kilometara od glavnog grada Rusije, da bi sprečio krvoproliće dok su u Rostovu na Donu, koji su njegove jedinice zauzele, došle i čečenske snage Ramzana Kadirova - upravo da bi zaustavile Vagner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Putin 1 - Zaverenici 0 Tako bi se mogla opisati predstava koju su izveli Putin i Prigožin - gotovo sam siguran da je cela ta "akcija" izvedena sa skriveniom agendom a to je da službe bezbednosti na čistinu isteraju potencijalne zaverenike i one koji šuruju sa zapadom da bi uklonili Putina. Da li neko zdrave pameti može da poveruje da bi Putin i ruske bezbednosne strukture tek tako pustile Prigožina, bez bilo kakvih posledica, za pokušaj državnog udara ili bi ga jurili na kraj sveta da ga likvidiraju ili makar smeste u Sibir do kraja života?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija