• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logicno.com

26.06.2023

19:01

(VIDEO) MASKARADA "PRIGOŽIN" JE ZAVRŠENA - SLEDI ČIŠĆENJE, A ZATIM I PUŠENJE... Ili kako je Putin jednim udarcem ubio ne tri, nego gomilu muva!

AP/ReutersZFotoilustracija

Vesti

(VIDEO) MASKARADA "PRIGOŽIN" JE ZAVRŠENA - SLEDI ČIŠĆENJE, A ZATIM I PUŠENJE... Ili kako je Putin jednim udarcem ubio ne tri, nego gomilu muva!

Podeli vest

Zapad plače! Prigožin, do juče spreman da da život - tako je on bar govorio - predao se i napustio svoju vojsku. Trolovska radost na portalima bila je kratkog veka. Junak je postao tužan lik i jadnik. Državni udar nije uspeo. Kako u Turskoj, tako i u Rusiji, sprema se soba za čišćenje i pušenje za domaće izdajnike.

Šta se zaista dogodilo i šta se može dogoditi?

Jevgenij Prigožin, vođa privatne vojske Vagner, na trenutak je dao nadu zapadnim organizatorima haosa. Mislili su: "Evo, Putin i Rusija su gotovi. Uništićemo i opljačkati Rusiju. Konačno ćemo svima predstaviti VOKE ideologiju".

Sa velikom pažnjom smo pratili šta se dešava od samog početka. Bilo je velikih nelogičnosti. Kako su Rusija i Vladimir Putin dozvolili Prigožinovu javnu kritiku ruske vojske i komandanata bila je prva nelogičnost. Drugi je bio osvajanje Rostova i slobodan prolaz Vagnerovih kamiona do Moskve.

Kolona od 70 kamiona, koja se slobodno kretala ka Moskvi, mogla su da zaustave dva ili tri aviona za 10 minuta, ali nisu. Svi su sa čuđenjem i nevericom pratili kretanje kolone.

Već tada se znalo da je maskiranje završeno. Ruske vlasti su dovele Prigožina u zabludu i u roku od 24 sata završile posao koji su dugo planirale: da uklone Prigožina i vrate ga na početne postavke.

Maskiranje

U tom trenutku Rusija je pripremila klasičnu masku za javnost, i primorala Prigožina da se po kratkom postupku eutanazira, što je i učinio. On je sam dao ostavku i priznao da je zapravo kukavica koja nije spremna da da život za ideale, što je bila poruka za njegove vojnike, koju su pripremili u Kremlju. Putin nije želeo da uprlja ruke i zameni osobu koju je stvorio.

Priča o odlasku u Belorusiju, takođe ne pije vodu. Zapadnjaci se nadaju Prigožinovom odlasku u Južnu Afriku, kako bi ga konačno iskoristili. Male su šanse da se to dogodi. Prigožin previše zna da bi slobodno šetao po svetu i pričao o svojim avanturama sa Putinom.

Ruski predsednik Vladimir Putin uopšte nije želeo da razgovara sa Prigožinom, već je sve prepustio beloruskom predsedniku Lukašenku. Ponizio je Jevgenija Prigožina do kraja. Pozvao je nekoliko predsednika prijateljskih zemalja i javio da je sve pod kontrolom.

Očišćeno i dimljeno

Sada počinje čišćenje, a zatim pušenje. Ruski mediji više ne izveštavaju ništa o Prigožinu, već se vraćaju na ukrajinsko-ruski front.

Jedna stvar nije uspela, a bilo je planirano. Ruske snage su se nadale da će zbog novonastale situacije Ukrajina napasti svom snagom, i da će konačno izaći na čist teren, kako bi bile uništene. Međutim, zapadnjaci nisu bili toliko glupi i znali su da nešto nije u redu i nisu napravili pogrešan korak.

Ko su izdajice?

Šlag na torti dolazi na kraju. Kako se Vagnerov konvoj od 70 kamiona približavao Moskvi, mnogi domaći zvaničnici su bežali ili su se spremali da pobegnu iz Rusije. Bilo je tu oligarha, generala, ministara i drugih javnih ličnosti. Planirali su bekstvo, a tajnim kanalima prebacivali novac u strane banke.

Ruske tajne službe su sve pomno pratile i za nekoliko dana bićemo svedoci mnogih promena. Neki će biti unapređeni, a drugi degradirani. Slično je učinio i turski predsednik Erdogan prilikom pokušaja rušenja demokratski izabrane vlasti u Turskoj.

Čudna koincidencija

Ne smemo zaboraviti jednu stvar. Plaćničke vojske su motivisane novcem, a ne patriotizmom. Oni predstavljaju veliki rizik za vladu. Setite se Jedinice za specijalne operacije JSO u Srbiji, čiji su pripadnici učestvovali u ubistvu Đinđića. Njihov komandant se sa Đinđićem sastao 15 dana pre atentata. I ova vojna formacija je izmakla kontroli, jer su njeni pripadnici bili deo kriminalnog miljea. Ista stvar dvaput ne može biti slučajnost.

Trebalo bi analizirati ko zapravo stoji iza ovih "spontanih" pobuna vojnih formacija pod kontrolom vlasti. To je već posebna tema za analizu.

Šta je VOKE ideologija!

VOKE ideologija (Probuđena ideologija) odražava tehnokratsko društvo i u ciljevima i u metodama. Postavlja se apstraktan i zaista matematički cilj: jednakost, a društvene institucije i ljudski odnosi se tretiraju kao tehnička sredstva za maksimiziranje tog cilja. Ljudska bića i njihovi životi se tako posmatraju kao sirovine i proizvodi društvene mašine, a ako rezultati nisu poželjni, potrebne su promene i strože kontrole.
Sve to znači da Crkvi nije mesto u ovakvom društvu. Društvena mašina postaje sve u svemu, pa se Crkva, kao i u komunističkim zemljama, mora asimilovati ili slomiti. To je istorijska institucija, a sve istorijske institucije su ukaljane, pa se ona, kao i ostale, mora radikalno transformisati na ideološkim osnovama.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrač

pre 10 meseci

Ja sam sa nekoliko prijatelja još od prvog momenta tvrdio da je sve to ustvari Putinova "moša", odlično osmišljena i pažljivo planirana a cilj je da se na čistinu isteraju oni koji ubacuju klipove u točkove, ometaju akciju u Ukrajini, šuruju sa NATO i direktno ugrožavaju zemlju. Prigožin pokušao državni udar i nije čak ni uhapšen - koliko glup treba biti pa poverovati u tako nešto? Da li je neko mogao i pomisliti da bi Vagnerova kolona prošla pola evropskog dela Rusije a da niko ni ne pokuša da ih zaustavi? Šaka od par hiljada plaćenika zauzela vojnu upravu u Rostovu na Donu bez ispaljenog metka? Samo totalni diletant može poverovati da je to moguće. Tek sada će da krenu čistke jer su petokolonaši masovno zagrizli udicu i istrčali na čistinu ...

(VIDEO) POSTOJI SAMO JEDNA STVAR KOJU PUTIN NIKADA NE BI OPROSTIO - IZDAJU! Ima li šta nejasno - SAGA "PRIGOŽIN" TEK POČINJE!
Planeta

(VIDEO) POSTOJI SAMO JEDNA STVAR KOJU PUTIN NIKADA NE BI OPROSTIO - IZDAJU! Ima li šta nejasno - SAGA "PRIGOŽIN" TEK POČINJE!

Prigožin je u Belorusiji! Putin oprostio Prigožinu! Lider Rusije prihvatio Lukašenkov plan - pobuna prestaje odmah, šef Vagnera ide u Belorusiju... Ovo su samo neki od naslova koji su poslednjih 48 sati punili stranice medija! Suština je da su Putin i Prigožin zakopali ratne sekire... Samo da li je baš tako! Da li je Putin oprostio Priguožinu?!

25.06.2023

20:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija