• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

28.06.2023

13:56

Svet u čudu, šta čeka Kijev?! Ukrajina ne udara svim silama na Ruse, sprema se nešto veliko!

Ruters/AP/ISW/Printscreen Twitter

Vesti

Svet u čudu, šta čeka Kijev?! Ukrajina ne udara svim silama na Ruse, sprema se nešto veliko!

Podeli vest

Značajna dužina fronta i džinovska minska polja otežavaju napredovanje protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine, piše Vašington post, pozivajući se na podatke ukrajinskih i američkih zvaničnika.

Prema podacima Pentagona, jedna od prepreka za Oružane snage Ukrajine bila je dužina fronta od 960 km, zbog čega je Kijev morao da razudi svoje ograničene snage.

Izvor lista rekao je da u ovom trenutku ukrajinska vojska pokušava da probije „početnu zonu bezbednosti“ kako bi otkrila slabosti u ruskoj odbrani. Iz tog razloga, većina vojne sile nije ni uključena.

Drugi problem - minirana teritorija koje dostižu 200 kvadratnih kilometara.

List je ukazao i na nedostatak vazdušnih snaga u Oružanim snagama Ukrajine i odnos snaga u napadu i odbrane od 3 prema 1, što Zapad smatra neophodnim za ofanzivu.

Ranije je Politiko objavio da su napredovanje Oružanih snaga Ukrajine ometali ruski vazdušni udari, minska polja i loše vreme.

Ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je za Fajnenšel tajms da ukrajinske Oružane snage imaju rezerve, uključujući brigade, koje su nedavno prošle obuku na Zapadu i koje su opremljene savremenim tenkovima i oklopnim vozilima NATO-a.

Prema njegovim rečima, glavne ukrajinske rezerve nisu uključene u kontraofanzivu, čiji „glavni događaj” tek predstoji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija