• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.06.2023

13:00

Kraj nakon 14 godina: Aleksis Cipras podneo ostavku na mesto šefa stranke

Tanjug/AP

Vesti

Kraj nakon 14 godina: Aleksis Cipras podneo ostavku na mesto šefa stranke

Podeli vest

Na parlamentarnim izborima Ciprasova Siriza je osvojila manje od 18 odsto glasova

Lider grčke levičarske partije Siriza Aleksis Cipras podneo je danas ostavku na mesto šefa stranke koju je predvodio 14 godina.

On je pokrenuo proceduru za izbor novog rukovodstva stranke.

- Nova Siriza može postati nada za bolju budućnost. Moja odluka služi toj svrsi - rekao je Cipras (48).

On je rekao da "nova Siriza treba da se posveti novim izazovima i da ispuni očekivanja" . Dodao je da neće biti kandidat za novog lidera stranke, ali da će ostati njen aktivan član.

- U 34. godini sam preuzeo malu levičarsku stranku, put kojim smo išli bio je mnogo puta opasan, ali i uzbudljiv - poručio je on.

Cipras je bio premijer Grčke od 2015. do 2019. godine.

Naglasio je da je ponosan na ono što je postignuto tokom njegovog mandata ukazavši pre svega na Prespanski sporazum kojim je okončan višedecenijski spor između Atine i Skoplja.

Na parlamentarnim izborima koji su za vikend održani u Grčkoj, ubedljivo je pobedila Nova demokratija premijera Kirijakosa Micotakisa, dok je Ciprasova Siriza osvojila nešto manje od 18 odsto glasova.

U obraćanju nakon poraza na izborima, Cipras je rekao da je "izborni rezultat negativan za tu stranku, ali i za društvo i za demokratiju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija