• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2023

07:18

(VIDEO) Makron spremio žestok odgovor! Mobilisano 45.000 policajaca, snage reda u pripravnosti!

EPA

Vesti

(VIDEO) Makron spremio žestok odgovor! Mobilisano 45.000 policajaca, snage reda u pripravnosti!

Podeli vest

Tokom večeri, Francuska je u pripravnosti zbog novih mogućih nereda, kakvi su prethodne četiri noći zahvatili velike gradove poput Pariza, Marseja, Liona i Grenobla.

U Parizu je policija izbacila demonstrante sa Trga Konkord i povećala bezbednost na aveniji Jelisejska polja nakon poziva demonstrantima na društvenim mrežama da se tamo okupe.

TV slike i objave na društvenim mrežama prikazuju fasade prodavnica prekrivene daskama kako bi se sprečila potencijalna šteta, prenosi France 24.

U međuvremenu, policijske snage su upotrebile suzavac protiv izgrednika u glavnoj ulici Marseja, prema rečima svedoka. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen najavio je mobilizaciju 45.000 policajaca koji će biti raspoređeni širom zemlje sa posebnim fokusom na Lion i Marsej.

 

 

Nakon nekoliko sati nereda i pljačke u petak uveče, gradonačelnik Liona Gregori Duse pozvao je da se u subotu pošalju dodatna policijska pojačanja u grad.

Nedavni talas nereda u velikim francuskim gradovima kao što su Lion i Marsej ostavio je traga na lokalnom poslovanju pošto su provaljene prodavnice i opljačkana roba.

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer pozvao je u subotu osiguravajuće kompanije da ubrzaju procedure za isplatu pogođenim trgovcima i preduzetnicima.

- Kompenzacija mora da stigne što je pre moguće - rekao je Le Mer, dodajući da to uključuje otprilike 250 trafika, 250 banaka i 200 supermarketa.

 

 

Pariski javni prevoznik RATP saopštio je u subotu da će autobuske i tramvajske usluge biti obustavljene od 21 sat kako bi se osigurala bezbednost vozača, kontrolora karata i putnika.

Ubistvo sedamnaestogodišnjeg tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla, koga je policajac upucao iz neposredne blizine u utorak ujutro u pariskom predgrađu Nanter, izazvalo je četiri noći nasilnih protesta u Parizu i gradovima širom Francuske u kojima su se demonstranti sukobili sa policijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija