• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2023

07:46

Pakao za Kijev, ovo nisu očekivali! Rusi odbili ofanzivu, pa krenuli u kontranapad!

Tanjug/AP/Printscreen/ISW

Vesti

Pakao za Kijev, ovo nisu očekivali! Rusi odbili ofanzivu, pa krenuli u kontranapad!

Podeli vest

Ukrajinske snage se suočavaju se sa poteškoćama na severoistoku zemlje, ali napreduju u blizini razorenog grada Bahmuta i na jugu, saopštila je zamenica ukrajinskog ministra obrane Ana Maljar

Ruski izveštaji o prvoj liniji fronta govore da su njihove snage odbile ukrajinske napade u blizini sela koja okružuju Bahmut i u južnijim područjima kod strateški važnog grada Ugljedara, koji se nalazi na uzvišenom području. Takođe, oni prijavljuju uspeh u obuzdavanju ukrajinskih trupa na severoistoku.

Zamenica ukrajinskog ministra obrane Ana Maljar napisala je na Telegramu da se na istoku Ukrajine vode žestoke borbe, a da ruske snage napreduju u blizini gradova Avdejevke i Marinke u regiji Donjecka.

- Osim toga, neprijatelj je započeo napad u području Svatova - rekla je ona, misleći na regiju severoistočne Ukrajine gdje su ruske snage bile aktivne.

- Vode se žestoke borbe... Situacija je dosta komplikovana - napisala je.

Maljar tvrdi da su ukrajinske snage imale "delimičan uspeh" južno od Bahmuta, kojeg su krajem maja zauzele ruske snage nakon žestokih borbi.

A na južnom frontu, gde su ukrajinske snage ponovno zauzele nekoliko sela, Maljar je navela je došlo do napretka u dva područja.

- Naše trupe se suočavaju sa intenzivnim otporom neprijatelja, minama i preraspodelom neprijateljskih rezervi, ali neumorno stvaraju uslove za najbrže moguće napredovanje - napisala je ona.

Ukrajinska vojska je angažovana u kontraofanzivi kako bi zauzela područja na istoku i jugu zemlje, izgubljena tokom ruskog napada koji je započeo  pre 16 mjeseci. Početni ukrajinski napredak bio je usmeren na osiguravanje grupe sela na jugu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija