• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

03.07.2023

20:30

VSU se povlači, gubici su brutalni, Rusi napreduju u nekoliko pravaca!

AP PHOTO

Vesti

VSU se povlači, gubici su brutalni, Rusi napreduju u nekoliko pravaca!

Podeli vest

Zamenica Ministra odbrane Ukrajine, Maljar, priznala je napredak Oružanih snaga Rusije u nekoliko pravaca

Ruske trupe napreduju u nekoliko pravaca, Oružane snage Ukrajine su u teškoj situaciji, izjavila je na Telegram kanalu zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar.

- Neprijatelj je krenuo napred u pravcu Svatovskog. Tu se vode žestoke borbe. Neprijatelj napada Belogorovku, Serebrjanku. Situacija je prilično komplikovana - priznala je ona.

Ruska vojska takođe izvodi ofanzivne operacije na Avdijevskom, Marijskom i Limanskom pravcu, dodala je Maljar.

Zamenica ministra je napomenula da se ukrajinska vojska suočava sa ozbiljnim otporom tokom kontraofanzive.

Ppodsetimo, 4. juna počela je dugo obećana kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine na južno-donjeckom, zaporožskom i bahmutskom pravcu. Ove nedelje, Mihail Podoljak, savetnik načelnika kancelarije Vladimira Zelenskog, priznao je da je napredovanje njihovih trupa ide teško.

Kako je izjavio Vladimir Putin, ukrajinska vojska trpi velike gubitke i nije uspešna ni na jednom pravcu. Od početka takozvane ofanzive, Oružane snage Ukrajine izgubile su 259 tenkova i 780 oklopnih vozila, a na pravcu Orehovskog samo u poslednjoj sedmici 41 tenk i 102 oklopna vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija