• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/J. Halilov

03.07.2023

21:36

Rusija ne žuri u Ukrajini, prioritet je slabljenje Amerike i NATO!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Rusija ne žuri u Ukrajini, prioritet je slabljenje Amerike i NATO!

Podeli vest

Rusija u Ukrajini ratuje ne žureći. Prvo zato da ne bi izazvala nuklearni sukob, a drugo, potrebno joj je slabljenje SAD i NATO. I Amerika je suzdržana, ne želi nuklearni sukob i istovremeno namerava da bez velikih troškova za sebe iscrpe Rusku Federaciju.

Dakle, imamo situaciju - ko će koga.

Uostalom, radi se o sukobu između SAD i Ruske Federacije u kojem se obe strane drže istog plana jer im je jasno da se ne radi se o Ukrajini, već o Sjedinjenim Državama i Rusiji.
         
Sve dok su SAD jake, bilo koja država koju Vašington kontroliše - Ukrajina, Poljska, Rumunija, Moldavija dobijaće i novac i oružje za napade na Rusiju.

         
Neprijatelj Rusije su Sjedinjene Države, a ne Ukrajina ili bilo koja druga zemlja. To je glavno što se mora razumeti.
         
Rusija bi mogla da ubaci u specijalnu operaciju više resursa i da Ukrajini nanese odlučujući poraz na bojnom polju, ali bi onda SAD nahuškale nekog drugog na Rusiju, pa trećeg.
         
I, uvek bi impuls dolazio, a ne iz neke „Ukrajine"...
         
Ukratko, Rusija vodi usporeni rat, štedeći sopstvene resurse za dugotrajnu borbu SAD i čekajući da se SAD premore i kažu: „Dosta nam je".
         
Tada će se završiti rat u Ukrajini. Ali sankcije će sankcije i ostalo još ostati jer je ovo geopolitička konfrontacija za kakvu se planovi prave na najmanje 10-20 godina unapred.
         
Ruska Federacija mora da preživi bar toliko, a i duže.
          
Ne sme se ni prenapregnuti, ni praviti računicu na godinu ili dve...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija