• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

05.07.2023

16:34

Zelenski zanemeo o napadu na NE Zaporožje: Razmatra se zaštita elektrane

EPA/AP

Vesti

Zelenski zanemeo o napadu na NE Zaporožje: Razmatra se zaštita elektrane

Podeli vest

Ruski zvaničnici su optužili ukrajinskog predsednika da priprema diverziju u Zaporoškoj NE, a on te tvrdnje nije demantovao

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nije demantovao optužbe da Kijev planira provokaciju u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani. Na redovnom sastanku štaba vrhovnog komandanta, kako je rekao, razgovarano je o zaštiti ukrajinskih nuklearnih elektrana.

- Danas je sednica štaba trajala duže.  Dva sata – razgovarali smo o glavnim izazovima. Prva je zaštita nuklearnih elektrana - napisao je samo.

Bilo je reči i o situaciji na frontu, a data je naredba za jačanje dejstava na pravcu "Sever" koji se graniči sa Belorusijom. A treće o čemu je bilo reči su planovi da se poveća domaća proizvodnja opreme i municije, i da se ubrza popravka zapadne opreme, napisao je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinski predsednik je dan ranije upozorio da Rusija mora jasno da shvati da svet vidi na koje scenarije se spremaju teroristi i da je svet spreman da odgovori.

Radijacija predstavlja pretnju za ceo svet, a nuklearna elektrana mora da bude u potpunosti zaštićena od bilo kakvih incidenata, kazao je i dodao da ukrajinske obaveštajne službe imaju informacije da su ruske trupe postavile objekte nalik eksplozivu na krov nekoliko blokova nuklearne elektrane u Zaporožju.

Međutim, generalni direktor agencije Rafael Grosi je potvrdio da Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u toku poslednjih provera u Zaporoškoj nuklearki nije otkrila nikakve tragove mina ili eksploziva.

- U toku naših poslednjih inspekcija, nismo pronašli dokaze da je bilo miniranja u Zaporoškoj nuklearki, ali nastavljamo da budemo na oprezu - naglasio je Grosi.

Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da Ukrajina planira teroristički napad na nuklearku, i ako do toga dođe posledice će osetiti ceo svet.

To je potvrdio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da je situacija napeta i da je pretnja realna i velika, s obzirom na to da su ukrajinske vlasti pokazale da ni od čega ne zaziru jer su već digle u vazduh Kahovsku hidroelektranu, zbog čega je došlo do pucanja brane i katastrofalnih posledica u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija